Байерн загуби с 0:5 гостуването си на Борусия (Мьонхенгладбах) и

...
Байерн загуби с 0:5 гостуването си на Борусия (Мьонхенгладбах) и
Коментари Харесай

"Байерн" отпадна от купата след най-тежката си загуба от 43 години

Байерн " загуби с 0:5 гостуването си на " Борусия " (Мьонхенгладбах) и отпадна още на 1/16-финалите от шампионата за Купата на Германия. Баварците позволиха най-тежката си загуба от 43 години насам, макар че излязоха с титулярния си състав и с съвсем всичките си звезди.

" Борусия " поведе посредством Куадио Коне още във втората минута, а до 21-ата резултатът към този момент беше 3:0 след два гола на Реми Бенсабаини. През второто полувреме Бреел Емболо също се разписа два пъти, а резултатът беше 5:0 още в 57-ата минута.

" Байерн " отпада в толкоз ранна фаза на шампионата за втора поредна година. За първи път от 1996 година отборът не съумява да стигне осминафиналите за купата в два следващи сезона.

Поражението е най-голямо за " Байерн " за купата въобще и най-тежко във всички шампионати от 1978 година, когато баварците губят с 1:7 от " Фортуна " (Дюселдорф). Оттогава " Байерн " не беше губил с пет или повече гола разлика. За последно отборът позволи пет гола в един мач при загубата с 1:5 против " Айнтрахт " през 2019 година, която докара до уволнението на тогавашния треньор Нико Ковач.


© Reuters

Спортният шеф на " Байерн " Хасан Салихамиджич призна, че му е мъчно да изясни случилото се.

" Напълно съм шокиран. Ние просто не бяхме в този мач. Във всяка обстановка те бяха по-корави от нас. Това беше групов блокаж. Напълно необяснимо. Знаем какъв брой е мъчно да се гостува тук, обсъждахме го преди този момент. Трудно ми е да обясня ", съобщи Салихамиджич.

Той не оправда отбора с отсъствието на треньора Юлиан Нагелсман, който към момента, защото е в изолираност поради ковид: " Разбира се, че желаеме треньорът ни да е тук. Но тази загуба има малко общо с това, че отборът е воден от помощника му Дино Топмьолер. Ние просто не присъствахме, нямаше ни в битката за топката въобще. Всичко, което можеше да се обърка, се обърка. "

Спортният шеф на " Борусия " (Мьонхенгладбах) Макс Еберл съобщи, че това е било " вълшебна вечер, която няма да бъде забравена скоро ". Халфът на отбора Йонас Хофман сподели, че даже " Байерн " може да демонстрира недостатъци на моменти.

" Ако губиш с 0:3 след 20 минути, главата ти трепери, в " Байерн " са единствено хора. Можем да се поздравим, че накарахме играчите на " Байерн " най-малко малко да се съмняват в себе си ", сподели Хофман.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР