Байерн победи Ливърпул с 4:3 в приятелска среща, която се

...
Байерн победи Ливърпул с 4:3 в приятелска среща, която се
Коментари Харесай

Байерн тресна Ливърпул в зрелище със седем гола

Байерн победи Ливърпул с 4:3 в другарска среща, която се състоя в Сингапур. Коди Гакпо откри резултата още във втората минута. В 11-ата минута Бенямин Павар удари греда. Вирджир Ван Дайк удвои задатъка на Ливърпул в 28-ата минута, а Серж Гнабри върна едно попадение в 33-ата минута. Малко преди почивката Льорой Сане изравни за 2:2.

Головете продължиха да падат и след почивката, като отбраните и на двата тима не бяха на изключително високо равнище. Луис Диас изведе мърсисайдци още веднъж напред в 66-ата минута, а Йосип Станишич изравни в 80-ата минута. 20-годишният Франс Крециг означи страховит гол в добавеното време и донесе триумфа на баварците.

Мърсисайдци започнаха доста мощно и в първите минути сътвориха две превъзходни положения при бързи офанзиви. Още във втората минута Гакпо бе изведен от Жота и с прелестен удар разстреля Зомер. Секунди по-късно Салах бе изведен зад отбраната на баварците, само че се забави с подаването и бе спрян.

Байерн имаше проблеми в отбрана, само че сподели умения в предни позиции, като бързо показва слабостите на мърсисайдци в защита. Ван Дайк съумя да спре пробив на Мусиала, само че в 11-ата минута след ъглов удар Павар бе изтърван. Бранителят стреля с глава, като топката отиде в дясната греда на Алисон и се върна при него, а този път той я прати над вратата.

Темпото спадна за прочут интервал и последва пауза за вода. След нея последва мощен удар на Гнабри право в Алисон.

В 28-ата минута мърсисайдци стигнаха до втори гол. Ван Дайк бе изтърван при ъглов удар и с глава прати топката в мрежата. Тимът на Тухел бързо върна едно попадение. Дълго подаване на Ким изведе Гнабри. Той бе изтърван от Матип, а по-късно немският национал финтира бранителя и прати топката в мрежата. Нова добра офанзива на баварците докара до гол в 42-ата минута, когато още веднъж Гнабри бе изведен отляво. Този път той откри Сане и резултатът стана 2:2.

На почивката двамата треньори направиха по-малко смени от нормалното за сходен мач. Те направиха по три смени. Нунес, Диас и Конате смениха Жота, Мак Алистър и Матип. За баварците влязоха Улрайх, Де Лихт и Коман на мястото на Зомер, Ким и Сане. Коман се включи доста мощно и сътвори доста проблеми на отбраната на противника. Френският национал развинти защитата на Ливърпул при един пробив отдясно, а в 53-ата минута бе изведен самичък против Алисон, само че вратарят съумя да блокира удара.

Нунес имаше опция, само че ударът му с глава не бе задоволително прецизен. Изстрел на Собослай пък прати топката право в ръцете на Улрайх. В 66-ата минута Луис Диас още веднъж изведе Ливърпул напред. Той овладя прелестно топката след подаване на Салах, отстрани бранител и прати топката в мрежата.

И двата тима продължиха да нападат, а и двете отбрани не демонстрираха непоклатимост. Удар на Гравенберх бе отразен от Алисон. Боби Клак пропусна отлична опция, като стреля непосредственост до вратаря. В 81-ата минута Байерн още веднъж изравни. След центриране от фал Де Лихт стреля с глава, Алисон мазета, само че прати топката на крайници на Станишич и той не сбърка. Малко след попадението Нунес имаше прелестен късмет да се разпише, само че не се възползва.

20-годишният Франс Крециг донесе успеха на Байерн със страховит гол в добавеното време. До края на срещата остана време Алисон да направи две превъзходни спасявания, а баварците не съумяха да се възползват от оголената отбрана на противника.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР