Байерн Мюнхен спечели баварското дерби срещу Аугсбург с 1:0. Успехът

...
Байерн Мюнхен спечели баварското дерби срещу Аугсбург с 1:0. Успехът
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен взе баварското дерби с два исторически рекорда

Байерн Мюнхен завоюва баварското дерби против Аугсбург с 1:0. Успехът освен разреши на първенците да запазят задатъка си от четири точки пред РазенБалшпорт (Лайпциг) на върха на класирането в Бундеслигата, само че и докара до рухването на два исторически върха в немския хайлайф.

Роберт Левандовски от дузпа осъществя единственото попадение в срещата, с което към този момент има 22 гола от началото на сезона. Така той усъвършенства най-хубавото достижение за най-вече голове от един футболист, вкарани за първия полусезон. До момента върхът се държеше от именития стрелец на Байерн Герд Мюлер, който през първата половина на шампионат 1968/69 се разписва 21 пъти.

Вратарят на баварците Мануел Нойер пък за първи път от ноември не позволи гол в мач от шампионата. Това е неговият 169-и мач със „ суха “ мрежа. Така капитанът на Байерн се изравни с Оливер Кан, който сега е част от борда на шефовете на гранда от Мюнхен. Кан приключи кариерата си през 2008 година, а последният гол във вратата му в Бундеслигата беше дело на Валери Домовчийски. Това стана при домакинската победа на Байерн с 4:1 над Херта.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР