Байерн Мюнхен победи с 2:1 у дома новака Унион Берлин

...
Байерн Мюнхен победи с 2:1 у дома новака Унион Берлин
Коментари Харесай

"Байерн" излезе начело, Левандовски счупи още един рекорд

" Байерн " Мюнхен победи с 2:1 вкъщи новака " Унион " Берлин в среща от деветия кръг на Бундеслигата и по този начин краткотрайно оглави класирането с 18 точки преди утрешния мач сред " Борусия " Мьонхенгладбах и " Айнтрахт " Франкфурт. " Унион " заема 15-та позиция със 7.

Роберт Левандовски се разписа за баварците в рекордния девети следващ мач през сезона. Полският нападател вкара за 2:0 в 53-ата минута с удар от наказателното поле. Това е 13-то попадение за Левандовски през акцията. По този метод той усъвършенства върха на Пиер-Емерик Обямеянг от попадения в осем поредни срещи за " Борусия " Дортмунд от сезон 2015/16.

31-годишният Левандовски има и пет гола в три мача за баварците в груповата фаза на Шампионската лига.

Снимка: Reuters

Бенжамен Павар вкара втория си гол за " Байерн ", откривайки резултата в 13-ата минута. Почетното попадение за столичани падна в 86-ата минута от дузпа и бе дело на Себастиан Полтер.

В дербито на кръга " Шалке 04 " приключи наедно 0:0 вкъщи с огромния си локален противник " Борусия " Дортмунд. " Жълто-черните " на два пъти имаха шанс да не позволен попадение, откакто удари на Салиф Сане и Суат Сердар срещнаха гредите. " Сините " са на седмо място в класирането с 15 точки, до момента в който " Борусия " е на трето място с точка повече.

Снимка: Reuters

В различен забавен мач от кръга в Германия " Фрайбург " победи с 2:1 вкъщи участника в Шампионската лига " Република България Лайпциг " и към този момент е на второ място в класирането със 17 точки. " Лайпциг " заема шестата позиция с 15 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР