Байерн Мюнхен победи Барселона с 3:0 в един от най-интригуващите

...
Байерн Мюнхен победи Барселона с 3:0 в един от най-интригуващите
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен с класика след тотално надмощие, Барса аут от ШЛ

Байерн Мюнхен победи Барселона с 3:0 в един от най-интригуващите мачове в последния кръг на Шампионската лига. Домакините откриха резултата след попадение с глава на Томас Мюлер, а малко преди края на първото полувреме Лерой Сане с хубав изстрел удвои. Половин час преди края на дуела Джамал Мусиала направи резултата типичен за баварците.

По този метод за първи път от 20 години "блаугранас " не съумяха да преминат груповата фаза в най-комерсиалния клубен шампионат и напролет ще вземат участие в Лига Европа, до момента в който баварците завоюваха всичките си мачове от групата, събирайки актив от 18 точки.

Домакините стартираха по-агресивно и още в 4-ата минута имаха добра опция да открият резултата. Роберт Левандовски стреля от директен свободен удар, само че изстрелът му срещна тялото на Серхио Бусктс.

В 7-ата минута каталунците насочиха първия прецизен изстрел в мача, откакто Жорди Алба стреля от отдалеченост, само че Мануел Нойер улови.

Гостите бяха по-активният отбор в началните минути, само че баварците отговаряха с висока преса и затрудняваха възпитаниците на Шави да провеждат умерено своие набези.

Двата отбора не действаха във високо движение, което не водеше до рискове пред една от дветв порти. В 21-ата минута тишината на "Алианц Арена " се наруши, откакто Мемфис Депай получи отдясно и продължи в наказателното поле към Усман Дембеле, който незабавно нанесе изстрел минал над вратата на Мануел Нойер.

Седем минути по-късно Байерн Мюнхен отговори. Томас Мюлер нахлу в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл, след което последва решителна интервенция на Марк-Андре Тер Стеген. Веднага Жорди Алба се намеси след парираната топка и почисти в тъч.

Половин час след началото на дуела треньорът на Барселона Шави трябваше да направи насилствена смяна, откакто Жорди Алба получи травма и на неговото място се появи Оскар Мингеса. Опитният защитник страдаше от контузия преди мача, само че наставникът на "блаугранас " рискува с включването му от първата минута.

В 32-ата минута Кингсли Коман центрира в наказателното поле, където Джамал Мусиала стреля с глава, само че право в ръцете на стража на Барселона.

Две минути по-късно Роберт Левандовски получи в наказателното поле, след което на два пъти залъга Жерар Пике и центрира технично към Томас Мюлер, който завоюва въздушния дуел с Роналдо Араужо и осъществя с глава. Системата за инспекция на попадението на голлинията алармира на основния арбитър Овидиу Хацеган, че топката е минала линията и попадението бе зачетено.

MÜLLERED ‼️

What an assist from Lewy
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР