Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид) завършиха 2:2 в първия двубой

...
Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид) завършиха 2:2 в първия двубой
Коментари Харесай

Байерн и Реал оставиха развръзката за реванша след зрелищен двубой в Мюнхен

Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид) приключиха 2:2 в първия дуел между тях от 1/2-финалите в Шампионската Лига. Както се очакваше дуелът на " Алианц Арена " предложи първокласен футбол и доста страсти. Гостите първи откриха резултата с попадание на Винисиус Жуниор в 24-ата минута, само че след почивката баварците реализираха цялостен поврат единствено в границите на четири минути след попадения на Лирой Сане и Хари Кейн от дузпа. Реал Мадрид, въпреки всичко, избегна загубата с ново попадение на Винисиус, този път от бялата точка в 83-ата минута.  

След единствено няколко секунди игра Лирой Сане беше изведен зад отбраната. Крилото имаше задоволително време и реши да стрея, само че Андрий Луни избави. Томас Мюлер пък се ядоса, тъй като беше в по-добра позиция, само че не получи подаване.

Малко по-късно и Хари Кейн опита шанса си с удар от междинна отдалеченост, само че стражът на " лос бланкос " още веднъж не бе усложнен.

Първите 15 минути минаха в половината на " белия балет ", като на няколко пъти домакините пробваха с путове отвън наказателното поле да поразят задачата. Опитите обаче не дадоха резултат.

В средата на полувремето Реал Мадрид нанесе първи удар и откри резултата. Гостите потушиха началния напън и издебнаха подобаващ миг, с цел да изненадат противниковата защита. Тони Кроос пусна неповторимо подаване в кулоар за Винисиус Жуниор, който се озова самичък против Мануел Нойер и не сгреши.
 Снимка 663334
Източник:

Три минути преди края на полувремето Байерн получи опция да извърши директен свободен удар от добра позиция. Хари Кейн насочи топката във вратарския ъгъл с доста мощ, топката профуча настрана.

Осем минути след почивката баварците изравниха резултата. Конрад Лаймер подаде към Лирой Сане на левия фланг. Крилото проби към наказателното поле и с левия крайник забоде топката в близкия ъгъл. Шутът беше доста мощен и Андрий Лунин не съумя да се намеси.
 Снимка 663336
Източник:

Реал Мадрид продължи да работи неубедително и в идната офанзива Лукас Васкес препъна Джамал Мусиала в наказателното поле, а съдията сподели бялата точка. В 57-ата минута Хари Кейн се нагърби с осъществяването и невъзмутимо залъга Лунин, с цел да направи цялостен поврат в срещата.
 Снимка 663337
Източник:

В 79-ата минута Винисиус Жуниор още веднъж надбяга отбраната и се измъкна на стрелкова позиция. Този път ударът беше от дребен ъгъл и Нойер съумя да се нарежда добре и да избие в корнер.

Четири минути по-късно Родриго беше повален в накзателното поле и Клеман Тюрпен сподели бялата точка за повторно, само че този път в интерес на Реал Мадрид. Титулярният реализатор Винисиус затвърди мощната си игра през този сезон и с прецизен удар изравни резултата - 2:2.
 Снимка 663341
Източник:

До края на мача нови попадения не паднаха и по този начин вичко ще се реши след седмица на " Сантиаго Бернабеу " в Мадрид.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР