Байер Леверкузен спечели и последния си двубой от груповата фаза

...
Байер Леверкузен спечели и последния си двубой от груповата фаза
Коментари Харесай

Байер Леверкузен прегази Молде в Лига Европа

Байер Леверкузен завоюва и последния си дуел от груповата фаза на Лига Европа, откакто надви с 5:1 над Молде. По този метод германците реализираха шеста победа и с цялостен актив от 18 точки победиха. Головата фиеста през днешния ден бе стартирана от Патрик Шик (6’), Едмонд Тапсода (22’) и Мартин Елингесен (25’, автогол), а през втората част Адам Хложек (60’, 70’) довършиха своя съперник. Единственото попадение в интерес на норвежците пристигна посредством Ерик Китолано (75’).

“Аспирините ” откриха резултата още в шестата минута след пресичането на една топка в средата на терена, която незабавно беше пратена към Патрик Шик, а той с безмилостен удар откри резултата за 1:0. Това бе значим гол освен за домакините, само че и за самият Шик, който стартира за пръв път в титулярния състав от година.

Момчетата на Шаби Алонсо можеха да стигнат и до второ попадение в 20-ата минута след хубаво центриране на Нейтън Тела, само че Йонас Хофман бе изпреварен в последния миг. Все отново до удвояване на преднината на домакините се стигна единствено две минути по-късно, когато точно Хофман сподели класа и след негово центриране Едмон Тапсода вкара за 2:0.

Футболистите на Байер Леверкузен въобще нямаха желание да отслабват своя напън и единствено три минути по-късно след нов гол. Пресата за следващ път се оказа непреодолима за гостите от Молде, кълбото бе пратено вдясно към Тела, той опита да центрира паралелно, само че кълбото направи двоен рикошет в телата на двама бранители вляво и в последна сметка се озова във вратата. Така домакините имаха внушителната преднина от три попадения след по-малко от половин час игра.

В последната минута на първата част те бяха напълно близо и до четвърти гол, само че защитник на норвежкия отбор спря с тялото си влизащата в мрежата топка. До него въпреки всичко се стигна след час игра и нова бърза офанзива, останала неразгадаема за датчаните, като този път Адам Хложек показва добра скорост и осъществя. Ситуацията за Молде стана още по-трагична двайсетина минути преди края на постоянното време, когато след късно осъществяване на корнер топката бе мощно изстреляна по посока на вратата, само че срещна тялото точно на Хложек, който въпреки и с шанс осъществя второто си попадение за вечерта.

Гостите въпреки всичко стигнаха до попадение на своята сметка в 75-ата минута, когато Ерик Китолано получи дълга топка от един от централните бранители и съумя да преодолее аварийния пазач Никлас Ломб, който през днешния ден бе получил късмет от Шаби Алонсо за изява.

По този метод Байер Леверкузен се класира за идната фаза на Лига Европа с цялостен актив от шест победи. Карабах пък зае второто място в тази група и за пръв път преодоля груповата фаза на шампионата, а на пролет ще би трябвало да играе в тежкия плейофен кръг, където ще срещнат някой от отпадналите от Шампионска лига отбори.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР