Байер (Леверкузен) посреща Байерн (Мюнхен) на “БайАрена в ключов мач

...
Байер (Леверкузен) посреща Байерн (Мюнхен) на “БайАрена в ключов мач
Коментари Харесай

Съставите на Леверкузен и Байерн - Мане отново титуляр, а Мусиала е резерва за баварците

Байер (Леверкузен) посреща Байерн (Мюнхен) на “БайАрена ” в основен мач от 25-кръг на Бундеслигата. Баварците сигурно ще преследват успеха, с цел да си върнат първото място, заемано сега от Борусия (Дортмунд), които имат точка повече. “Аспирините ” обаче ще са окуражени да спрат безспорния хегемон в немския футбол и ще желаят да измъкнат нещо от мача.

И двата тима се намират в добра форма в последно време. Леверкузен е с четири следващи победи във всички шампионати, откакто през седмицата отстрани унгарския Ференцварош в Лига Европа, като отборът е на 9-о място в класирането преди днешния мач. Байерн включи на високи обороти и е с четири следващи победи в Бундеслигата. Баварците разрушиха противника си с 4:0 в мача на “Алианц Арена ” през предходната година.

Наставникът на “аспирините ” Чаби Алонсо има известни кадрови проблеми. Чешкият нападател Патрик Шик е контузен, а навън поради контузии са Карим Белараби, Надим Амири, Чарлс Арангиз и стражът Андрей Луньов.

В офанзива за Леверкузен ще работи Амине Адли, като ще му оказват помощ бързите и надарени Муса Диаби и Флориан Вирц. В халфовата линия пък ще играят Езекил Паласиос, Керем Демирбай и Роберт Андрих. Митчъл Бакер и Сардар Азмун остават на пейката, откакто бяха титуляри през седмицата при успеха над Ференцварош с 2:0.

Юлиан Нагелсман пък няма да може да употребява контузените Ерик-Максим Чупо Мотинг, Люка Ернандес и Мануел Нойер. Наставникът на Байерн още веднъж залага на скица 3-4-2-1, като прави две промени спрямо успеха над Аугсбург предишния кръг.

Серж Гнабри и Джамал Мусиала сядат на пейката, като Томас Мюлер и Леон Горетцка се завръщат в титулярните 11. Садио Мане ще води офанзивата на Байерн, подпомаган от Мюлер и Льорой Сане, а Жоао Кансело и Алфонсо Дейвис ще играят като халф-бекове. Кимих и Горетцка ще работят в средата на терена, а зад тях ще са тримата в защита Бенжамен Павар, Дайо Упамекано и Матайс де Лихт.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР