Байер (Леверкузен) изпълни своята част от план “Шампионска лига” и

...
Байер (Леверкузен) изпълни своята част от план “Шампионска лига” и
Коментари Харесай

Байерн се завръща в Шампионска лига след разгром

Байер (Леверкузен) извърши своята част от проект “Шампионска лига” и завоюва визитата си на борещия се за безусловно нищо Херта с 5:1, а резултатите на съперниците разрешиха щастлива развръзка за “аспирините”. Борусия (Мьонхенгладбах) отстъпи на Борусия (Дортмунд) с 0:2, а Айнтрахт (Франкфурт) бе съкрушен с 1:5 от първенеца Байерн, като от кандидат за топ 4 бе напът да изпадне от местата, даващи право на европейско присъединяване. Аржентинецът Лукас Аларио стана воин за Байер с хеттрик.

Леверкузен приключва годината по мечтания метод на 4-о място и ще бъде представител на Бундеслигата в Шампионска лига през идващия сезон, дружно с Байерн, Дортмунд и Република България Лайпциг. В Лига Европа ще вземат участие Борусия (Мьонхенгладбах), Волфсбург и Айнтрахт, като последният ще почне от квалификациите. Хофенхайм се нуждаеше от победа на посетители на Майнц, с цел да се добере до седмото място, само че загуби с 2:3 след късет поврат и по този начин въпреки всичко Айнтрахт ще играе в евротурнирите.

Миналият сезон Леверкузен трябваше да се задоволи с петата позиция и присъединяване в Лига Европа, като борбата бе даже още по-драматична, тъй като третият Хофенхайм и четвъртият Дортмунд имаха същия актив като “аспирините” - 55. След двегодишно неявяване от най-престижния клубен шампионат Байер още веднъж ще играе в Шампионска лига.

Един от най-перспективните футболисти на Стария континент сега Кай Хаверц откри резултата в интерес на “аспирините”, както го правеше в предходните пет случая, когато се разписваше. Той бе изведен самичък против вратаря с превъзходен дълъг пас от Джонатан Та и прониза от близко аварийния пазач на Херта Томас Крафт в 28-ата минута.

17 Bundesliga goals this season and he’s still only 19 years old... pic.twitter.com/SMUJW0qXZW
— Bayer 04 Leverkusen (@bayer04_en) May 18, 2019
По това време играта бе равностойна и за това не бе изключително изненадващо, че относително бързо домакините съумяха да изравнят след недоразумение в отбраната на Леверкузен и серия пасове на близко разстояние. Дуда смъкна топката с глава на голлинията за Валентино Лазаро и той нямаше проблем да се разпише в 34-ата.

Само четири минути по-късно обаче Леверкузен увеличи още веднъж оборотите и отново преодоля отбраната на противника с дълъг извеждащ пас, този път дело на Уендел. Аларио съумя да изпревари вратаря за топката и с плонж я плъзна около тялото му, с цел да направи резултата 1:2.

do-do-do-do-do-do-do

The ChAaaAaaaampions pic.twitter.com/mmzOz0L9sm
— Bayer 04 Leverkusen (@bayer04_en) May 18, 2019
Очевидно знаещи за проблемите на съперниците си, футболистите на Леверкузен продължиха да преобладават и се постараха да успокоят почитателите си с още два гола след почивката. В 54-ата минута Юлиан Брандт вкара доста хубав гол с шут в горния ъгъл от дъгата на наказателното поле, а Аларио се разписа още веднъж наоколо до голлинията след подаване на Кевин Фоланд в 72-рата, с цел да направи успеха разгромна и да стартират празненствата за класиране в зона “Шампионска лига”.

До края остана време за още един гол - Аларио маркира хеттрика си след асистенция на Ларс Бендер и удар с шпагат в далечния на вратаря ъгъл. СТАТИСТИКА НА МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА Бундеслига 34 кръг, събота 18 май  Херта 1:5краен резулат  Байер Леверкузен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР