Байер (Леверкузен) и Брюж завършуха наравно 0:0 в последния двубой

...
Байер (Леверкузен) и Брюж завършуха наравно 0:0 в последния двубой
Коментари Харесай

Байер и Брюж направиха равенство, което изхвърли Атлетико от Европа

Байер (Леверкузен) и Брюж завършуха наедно 0:0 в последния дуел на двата тима в груповата фаза в Шампионската лига. По този метод белгийският отбор събра общо 11 точки и дефинитивно зае втората позиция в групата, а от своя страна “аспирините ” събраха 5, само че заради по-доброто си показване в директните дуели изхвърли Атлетико Мадрид, който остана четвърти, и напролет ще играе в Лига Европа.

Гостите имаха много проблеми в защита, където им липсваха цели трима титуляри заради санкции.

Двата отбора предложиха съществено тактическо наддиграване от първите минути на дуела, като внимаваха да не позволяват неточности в отбранителен проект. Едва след приключването на половин час игра двата тима започнаха да работят на много по-висока скорост и да наподобяват доста по-опасни.

Първата в действителност рискова офанзива за “аспирините ” пристигна в 32-ата минута, когато отлични дейности по дясното крило дадоха опция на Хъдсън-Одой да напредне, след което откри Диаби в наказателното поле, само че Миньоле блокира изстрела. Няколко минути по-късно Хъдсън-Одой навлезе рисково в наказателното поле, само че там опитът му за изстрел бе блокиран.

Гостите на собствен ред получиха добра опция в 39-ата минута, когато неточност при изнасяне на домакините даде опция на играчите на Брюж да лишават, след което те осъщесвиха рискова офанзива, приключила с удар на Камал Сова от границата на наказателното поле, само че Храдецки се намеси добре.

Играчите на Карл Хьофкенс на собствен ред имаха идеална опция да излязат напред в резултата при започване на втората част, когато несъсредоточена игра на защитата на домакините даде опция на една топка да доближи до необезпокоявания в наказателното поле Ноа Ланг, той стреля, само че топката се отби в горната греда, след което Камал Сова нанесе нов удар от другата страна, само че и той не попадна в рамката на вратата.

Футболистите на Чави Алонсо също бяха покрай попадение в 54-ата минута, когато появилият се като запаса Демирбай центрира от корнер към Патрик Шик, само че Миньоле още веднъж се отличи с доста положително избавяне. Леверкузен последователно останови надзор върху развиването на дуела, само че “аспирините ” не стигаха до чисти голови положения. В 61-ата минута те имаха съществени искания за дузпа за нарушаване против Мичъл Бакер в наказателното поле, само че те бяха подминати от съдията. До края на дуела германците продължаваха да вършат опити да вкарат попадение, само че до такова по този начин и не се стигна.

Все отново “аспирините ” си подсигуряваха присъединяване в Евротурнирите и на пролет, което беше главната цел на отбора, изключително след неубедителния старт на сезона. В другата среща Порто надви над Атлетико Мадрид и зае първото място в подреждането със своите 12 точки, а Брюж остана втори с 11.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР