Байер Леверкузен е първият финалист в турнира за Купата на

...
Байер Леверкузен е първият финалист в турнира за Купата на
Коментари Харесай

"Байер" Леверкузен развали приказката на "Саарбрюкен"

" Байер " Леверкузен е първият финалист в шампионата за Купата на Германия. Играчите на Петер Бос победиха с 3:0 огромната изненада в тазгодишното издание - четвъртодивизионния " Саарбрюкен " и по този начин унищожиха фантазията на отбора за исторически край.

Интрига в дуела на процедура липсваше, защото още доникъде на първото полувреме гостите вкараха два гола.

Попаденията за триумфа бяха дело на Муса Диаби в 11-ата минута, Лукас Аларио в 19-ата и Карим Белараби в 58-ата минути.
Снимка: Reuters
В спор за трофея на 4 юли в Берлин " Байер " Леверкузен ще се изправи против спечелилия от втория полуфинал сред " Байерн " Мюнхен и " Айнтрахт " Франкфурт. Двубоят е в сряда вечер.

Отборът от Леверкузен, който продължава битката за местата, даващи правото на присъединяване в Шампионската лига през идващия сезон, е печелил купата единствено един път и то през 1993 година. След това " Werkself " имат два изгубени финала - през 2002 и 2009 година

За " Саарбрюкен " това бе четвърто присъединяване на полуфиналите. Тимът от четвърта дивизия не бе играл формален мач от 94 дни, защото шампионатът в тяхното равнище бе преустановен за разлика от Първа и Втора Бундеслига, където мачовете бяха рестартирани на 16 май.
Снимка: Reuters
Пътят на " Саарбрюкен " до предпоследната фаза на шампионата е незабравим. Отборът от университетския град отстрани два отбора от елита - " Кьолн " и " Фортуна " Дюселдорф, както и два втородивизионни тима - " Ян Регенсбург " и " Карлсруе ", като в два от случаите головете са в последните минути, а в другите два след дузпи. Стражът на " Саарбрюкен " Даниел Батц влезе в историята, като стана първият вратар с четири избавени дузпи в шампионата за Купата на Германия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР