Байдън ще обяви и програма за технологично развитиеАмериканският президент Джо

...
Байдън ще обяви и програма за технологично развитиеАмериканският президент Джо
Коментари Харесай

САЩ предоставят на Палестина помощи за 316 млн. долара

Байдън ще разгласи и стратегия за софтуерно развиване

Американският президент Джо Байдън разгласи пакет от помощи за Палестина в размер на 316 млн. $ в опит да съживи връзките сред двете страни и да сътрудничи за реализиране на мир сред Израел и Палестина. Това се случи по време на визитата му в Близкия изток, оповестяват Политико и Блумбърг.

Ако бъде утвърден от Конгреса, пакетът ще включва 100 млн. $ за болничната мрежа в Източен Йерусалим и още 200 млн. за Близкоизточната организация на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци, чието финансиране беше прекъснато от Съединени американски щати по време на президентството на Доналд Тръмп.

Байдън ще разгласи и стратегия за софтуерно развиване, включваща Израел и Палестина, която ще има за цел да сътвори 4G мрежа в Палестина до края на 2023 година

По-рано в четвъртък израелският министър-председател Яир Лапид съобщи на взаимна конференция с Байдън в Йерусалим, че Тел Авив подава ръка за мир на арабските страни. Той помоли американския президент да съобщи това обръщение на водачите на Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, Оман и Ирак. Една от задачите на визитата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в района е да се сътвори съюз, който да включва Израел и други арабски страни.

Байдън е на посещаване в Близкия изток, а самолетът му кацна на летище " Бен Гурион " в Тел Авив в сряда следобяд. По време на първата си обиколка в района като президент на Съединени американски щати от 13 до 16 юли той ще посети с изключение на Израел, още Западния бряг и Саудитска Арабия, където ще се срещне с спорния принц Мохамед бин Салман.

Припомняме, че през вчерашния ден в Израел американският държавен глава разгласи, че Съединени американски щати са подготвени да употребяват мощ, с цел да спрат Иран да се снабди с нуклеарно оръжие. Заедно с Лапид подписаха документ, с който сплотяват напъните си против Техеран.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР