Баян Елкин и Владимир Цаклев, които спечелиха бронзови медали в

...
Баян Елкин и Владимир Цаклев, които спечелиха бронзови медали в
Коментари Харесай

Тържествено посрещнаха старозагорските медалисти по математика от Куала Лумпур

Баян Елкин и Владимир Цаклев, които завоюваха бронзови медали в математическото съревнование SINGA в малайзийската столица Куала Лумпур преди дни, бяха тържествено посрещнати в Стара Загора.
В шампионата участваха над 1000 момчета и девойки от 18 страни на възраст от 7 до 17 години. Състезанието се провежда от Сингапурската математическа асоциация, а българските второкласници участваха в него по покана на уредниците. Старозагорците Баян и Владимир са възпитаници от Второ главно учебно заведение " Петко Рачов Славейков " (ОУ) и ученици на школата на фондация " Миню Балкански " в село Оряховица. Съотборничката им Мая Милойкова учи в 17-то СУ в София, само че майка ѝ е старозагорка и е била от изявените математици на Гимназията с преподаване на непознати езици “Ромен Ролан” в Стара Загора.
В самостоятелното съревнование учениците са решавали 25 задания за 60 минути и по образователна стратегия, която в България се учи в 4 клас, Баян Елкин е завоювал бронзов орден, показа Любомир Любенов, координатор на българското присъединяване надпреварата. За по 40 минути са се провели две отборни надпревари, в които българските второкласници са решавали задача, давана преди няколко години на изпит за кандидат-гимназисти.
“С извоюваната победа второкласниците са положителният образец за това по какъв начин посредством труд и гений младежите на България се вписват в интернационалния математически елит”, поздрави Баян и Владимир шефът на Второ ОУ Милена Желязкова.
Баян, Владимир и Мая към този момент се приготвят за квалификацията през февруари за Световното съревнование WMI през юли 2019-а в японския град Фукуока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР