Баварският колос Байерн (Мюнхен) е сред най-успешните отбори в Купата

...
Баварският колос Байерн (Мюнхен) е сред най-успешните отбори в Купата
Коментари Харесай

Байерн има пет загубени финала за КЕШ и Шампионската лига

Баварският исполин Байерн (Мюнхен) е измежду най-успешните тимове в Купата на европейските първенци и Шампионската лига. Баварците имат пет трофеи (1974, 1975, 1976, 2001, 2013), като пред тях по титли са единствено Реал Мадрид (13), Милан (7) и Ливърпул (6).

Германският гранд обаче е имал много разочарования в шампионата, като пет пъти губи на край. През 1982 година отборът отстъпи на Астън Вила с 0:1 в мач, в който беше считан за безспорен любимец. Пет години по-късно отборът от Мюнхен беше надигран от португалския Порто във Виена след популярния гол с пета на Рабах Маджер.

През 1999 година в Барселона Манчестър Юнайтед обърна мача с два гола в добавеното време, с цел да стигне до крайното 2:1. Тогава Байерн умерено можеше да води с разлика преди инфарктните последни минути.

Преди 10 години Интер на Жозе Моуриньо също попари баварците. Две години по-късно Байерн отстъпи на Челси след дузпи на личния си стадион " Алианц Арена " в Мюнхен. Германският отбор имаше голямо игрово преимущество в мача, като даже изпусна дузпа в продълженията.
 Може ли ПСЖ да спре баварската футболна машина?
Може ли ПСЖ да спре баварската футболна машина?

Байерн преследва шеста купа, французите се надяват на първа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР