БАТЪН РУЖ, Луизиана (AP) — Законодателният орган на Луизиана прие

...
БАТЪН РУЖ, Луизиана (AP) — Законодателният орган на Луизиана прие
Коментари Харесай

Законодателите на Луизиана приеха нова карта на Конгреса с второ мнозинство-черен район

БАТЪН РУЖ, Луизиана (AP) — Законодателният орган на Луизиана одобри карта на Конгреса с второ мнозинство-черен регион в петък, отбелязвайки победа за демократите и групи за цивилен права след правосъдна борба и политическо дърпане на въже, траяло съвсем две години.

Демократите от дълго време се борят за втори регион с мнозинство-малцинство измежду шестте конгресни региона на Луизиана – с аргумента, че политическите граници, признати от доминирания от Републиканската партия законодателен орган през 2022 година, дискриминират чернокожите гласоподаватели, които съставляват една трета от Населението на Луизиана. Промяната може да обезпечи в допълнение място в Конгреса на Демократическата партия.

Републиканската партия се опълчи на начертаването на различен малцинствен регион с аргумента, че картата за 2022 година е обективна и конституционна. Но на тази специфична законодателна сесия картата получи двупартийна поддръжка, откакто републиканците споделиха, че ръцете им са вързани от задаващия се крае...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР