Батальонът в Смолян става полк! Започва преструктурирането на по-малките поделения

...
Батальонът в Смолян става полк! Започва преструктурирането на по-малките поделения
Коментари Харесай

Кръгоооом! Батальонът в Смолян става полк!

Батальонът в Смолян става полк! Започва преструктурирането на по-малките поделения в по-големи в Родопите по границата. Мераклии от Кърджали да станат военни ще могат да аплайват за оповестените нови щатове във военното формирование в Смолян. по този начин, както преди години закрихме полковете в Родопите и границата, в този момент ги връщаме. С оповестената публикация за осъществяване на конкурс за 73 войнишки длъжности действително се извършва плануваното превръщане на 101-ви Алпийски батальон в полк, което ще е реалност от 1 декември 2017 година То се прави с две години по-рано от планувания проект на Въоръжените сили.

„ Нашият район и стратегическата среда за сигурност удостоверява нуждата от такова формирование. То ще даде сигурност и успокоение по цялата ни Южна граница ", уточни командирът на батальона подп.Димитър Кацаров. Той изясни в детайли процедурата по кандидастване.

До 7 ноември тази година претендентите за военна работа за вакантните длъжности би трябвало да подадат заявление във Военното окръжие в Смолян или във военните окръжия по места. Конкурсите ще се проведат за времето от 5 февруари 2018 година до 16 февруари 2018 година Конкурсът включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща просвета и събеседване с претендента. Кандидатите би трябвало да са на възраст до 28 години към датата на сключване на контракта. Тези, които са напуснали армията и желаят да се върнат още веднъж могат също да кандидастват като те би трябвало да са на възраст до 41 години и минимум една година да са служили преди да изоставен. Те ще се явяват наедно с всички останали претенденти, написа още Родопи-24.

Подп. Кацаров разгласи, че има интерес от някогашни чиновници, които в този момент са в чужбина и желаят да се върнат и да аплайват още веднъж за работа в армията. Командирът не скри изненадата си, че има младежи, които не знаят по какъв начин се вършат и какво съставляват лицевите опори, а те са част от изпита за физическа подготовка и се е наложило той да демонстрира.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР