Баскетболният отбор на Полша стана последния полуфиналист на Евробаскет 2022,

...
Баскетболният отбор на Полша стана последния полуфиналист на Евробаскет 2022,
Коментари Харесай

Полша детронира Словения и ще играе на полуфинал на Евробаскет 2022

Баскетболният тим на Полша стана последния полуфиналист на Евробаскет 2022, откакто във етапа на четвъртфиналите детронира настоящия европейски отличник Словения.

В зала " Мерцедес-Бенц Арена " в Берлин " Дружина полска " се наложи над Лука Дончич и компания с 90:87 и по този метод си подсигурява най-успешното показване на Евробаскет от повече от половин век насам.

Поляците започнаха доста мощно дуела и в средата на втората четвърт към този момент имаха задатък от 20 точки, като в последна сметка почивката пристигна 58:39 в тяхна изгода.

Словенците обаче дадоха отговор уместно, печелейки третата част с внушителното 24:6, което ги приближи единствено на един пункт от техните противници, а при започване на решителните 10 минути Лука Дончич и неговите съотборници даже поеха водачеството.

Все отново в последните минути поляците още веднъж откриха своя темп и след серия от 8:0 взеха стабилен задатък при 84:76, който до края задържаха, с цел да отстраняват словенците от шампионата.

В дуела имаше и българско присъединяване в лицето на арбитъра Мартин Хорозов, който беше един от тримата рефери, които управляваха срещата.

В полуфиналите Полша ще се изправи против тима на Франция, до момента в който в другия спор за място на финала един против ще излязат отборите на Германия и Испания.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР