Баскетболният Олимпиакос стигна до трета поредна победа, след като тази

...
Баскетболният Олимпиакос стигна до трета поредна победа, след като тази
Коментари Харесай

Отново отличен Везенков изведе Олимпиакос до успех в горещото дерби с Панатинайкос

Баскетболният Олимпиакос стигна до трета поредна победа, откакто довечера надделянад Панатинайкос в горещото гръцко дерби от 17-ия кръг на Евролигата с крайното 84:65 (25:18, 20:14, 9:19, 30:14).

Звездата на „ червено-белите “ Александър Везенков още веднъж беше измежду най-хубавите за своя отбор, откакто приключи срещата с 14 точки, 5 битки и 4 асистенции за 33 минути на паркета. Везенков стреля 2/4 от зоната за две точки, 3/4 от тройката и 1/1 от наказателната линия, като си подели най-високия коефциент на потребно деяние в състава на Олимпиакос с Костас Слукас. Двамата бяха най-полезни за Олимпиакос с по 21 КПД.

Ο και ο Σάσα Βεζένκοβ αναδείχθηκαν οι της αποψινής αναμέτρησης βάσει Ranking.
— Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)
Пирейци диктуваха темпото съвсем през целия мач, като позволиха противника да се доблжи на единствено три точки в края на третата част. Възпитаниците на Йоргос Барцокас поведоха с 13 точки на полувремето при 45:32, само че срещнаха големи проблеми с играта си в нападателен проект в третата част, в която вкараха единствено 9 точки.

В последната четвърт Шакийл МакКисик осъществя 10 от първите 14 точки за Олимпикос. Четири следващи точки на Александър Везенков пък затвърдиха преднината на „ червено-белите “, а незабавно след него Тайлър Дорси и Костас Слукас (след асистенция на Везенков) потвърдиха триумфа на гостите.

. conquers OAKA in Round 17!

Highlights...
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)
Шакийл МакКисик и Тайлър Дорси бяха най-резултатни за успеха на Олимпиакос, като двамата американци нанизаха по 18 точки. Костас Слукас прибави 16 точки и 6 асистенции от пейката, а Александър Везенков остана с 14 точки, 5 битки и 3 асистенции.

Неманя Недович още веднъж беше над всички за Панатинайкос в дербито, само че неговите 17 точки и 7 асистенции не стигнаха на „ детелините “. Йоргос Папаянис пък се регистрира с 14 точки, 11 битки и 5 чадъра.

По този метод Олимпиакос резервира третата си позиция, като гърците имат актив от 12 победи и 5 загуби против 11-6 за Зенит, които са четвърти. Панатинайкос пък продължава с доста слабото си показване и е предпоследен с едвам 4 триумфа и 13 провали.

В последния си мач за годината Александър Везенков и компания посрещат ЦСКА Москва идната седмица, до момента в който Панатинайкос излиза в борба на дъното против последния Жалгирис.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР