Баскетболният национал Иван Алипиев коментира съперниците на България в предстоящите

...
Баскетболният национал Иван Алипиев коментира съперниците на България в предстоящите
Коментари Харесай

Иван Алипиев: Има още доста път да извървя, преди да бъда лидер в отбора

Баскетболният национал Иван Алипиев разяснява противниците на България в идните два мача от предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025 - Португалия и Кипър и задачите на " лъвовете ". 

„ Изключително съм благополучен да съм назад в този тим. Доста подмладен е съставът, само че излизаме единствено за победа. По-силни сме и от Португалия, и от Кипър - и на доктрина, и на процедура, тъй че чакам да победим и в двата мача. Има още много път да извървя, преди да бъда водач в тима, само че това е моята цел. Все отново има ветерани в този отбор, които ни оказват помощ в тази транцизия, тъй че това е крайната цел – да бъда един от водачите на този тим в близко бъдеще. 

Според мен напрежението ще ни е най-голямото терзание, тъй като както споделих, излизаме като водачи и кандидати в двата мача. Ако с това се оправим, няма да имаме проблеми. Всеки един от нас е стимулиран, естествено. Това е националният тим за мъже, не някой инцидентен, не са и клубните тимове. Смятам, че всеки от нас излиза с една избрана мотивация – хем да се потвърди, хем да спечелим мачовете. 

На клубно равнище извънредно съм удовлетворен от смяната и мястото, където се намирам. Първенството е доста съществено и физическо, тъй че се веселя, че първата ми професионална година след университета играя на такова равнище. Нашата цел като цяло е класиране за плейофите и дай, Боже, влизане в първа лига в Италия, което към този момент е малко по-сериозна цел, само че няма невъзможни неща. "

Снимки: Борислав Трошев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР