Баскетболният Академик Пловдив също застава зад идеята Община Пловдив да

...
Баскетболният Академик Пловдив също застава зад идеята Община Пловдив да
Коментари Харесай

И БК Академик Пловдив приветства идеята за връщане на зала Строител на Община Пловдив

Баскетболният Академик Пловдив също застава зад концепцията Община Пловдив да си върне владението на зала " Строител ", която сега е частна благосъстоятелност, оповестиха от клуба.

„ Приветстваме концепцията Община Пловдив да си върне владението на зала Строител, защото ние сме един от клубовете, които са пострадали от неналичието на такива уреди в града “, декларира президентът на клуба Васил Врачев.

По думите му, в Пловдив има единствено две лицензирани спортни зали, които дават отговор на условията за осъществяване на надпревари от календара на баскетболната федерация – " Колодрума " и " Сила ".

„ Колодрума обаче е прекомерно огромна за мачовете от вътрешното състезание, а когато зала " Сила " е заета с провеждането на други мероприятия, ние безусловно би трябвало да играем отвън Пловдив. Така се случи преди няколко години, когато изиграхме 5-6 мача в Перущица и това се отрази на резултатите ни, без да приказваме за финансовата страна на тези пътувания “, добавя Врачев.

В Академик упражняват общо 12 тима при подрастващите, които също няма къде да се изявят при присъединяване си в шампионати. Това е повода при започване на есента пловдивските гении да домакинстват в мача си против бургаските си връстници в залата в Стара Загора. Подобно е ситуацията и с мъжкия отбор, който подреди началото на програмата си с четири следващи гостувания поради невъзможността да е хазаин поради ангажираността на зала " Сила ".
 
„ Зала " Строител " години наред е съвместявала сполучливо тренировки и надпревари по баскетбол и по волейбол. Тук са играни едни от най-паметните мачове на Академик в годините, когато и аз съм бил играч, тук бе и бенефиса на незабравимата Пенка Стоянова. Уверен съм, че в случай че Община Пловдив си върне собствеността и стопанисването на залата, тя още веднъж ще стане привлекателен център за последователите на баскетбола и волейбола в града, а в близост има и доста подобаваща инфраструктура за други спортни действия – има парк, тенискортове и открити стадиони за стрийтбол “, споделя още Васил Врачев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР