Баскетболната легенда Майкъл Джордан оглавява класацията за най-богатите спортисти в

...
Баскетболната легенда Майкъл Джордан оглавява класацията за най-богатите спортисти в
Коментари Харесай

Майкъл Джордан е най-богатият спортист за всички времена

Баскетболната легенда Майкъл Джордан оглавява класацията за най-богатите спортисти в историята, която е публикувана от спортното списание Sportico. 
Прочетете още
Джордан е безапелационен водач със извоювани 3,3 милиарда $ през кариерата си. Голфърите Тайгър Уудс (2,5 милиарда), Арнолд Палмър (1,7 милиарда), Джак Никлаус (1,63 милиарда) заемат второ до четвърто място.

Първият футболист в класацията е Кристиано Роналдо, който е на петото място с 1,58 милиарда $.

Шести е друга баскетболна легенда ЛеБрон Джеймс, който продължава да се състезава и сега. Той е проработил 1,53 милиарда.

А Лионел Меси е седми, като благосъстоянието на аржентинския футболист е съизмеримо с това на огромния му съперник Меси - 1,48 милиарда

На осмо място е американският боксьор Флойд Мейуедър (1,41), на девето е швейцарският тенисист Роджър Федерер (1,38), на десето е американският голфър Фил Микелсън (1,41).36).

Сумите включват заплата, бонуси, парични награди, покупко-продажби с издатели и възнаграждения. Включени са и паричните средства, получени от дялово присъединяване в спонсориращи компании. Всички доходи са преди налози.

Класацията е единствено за интервала, в който спортистите са се състезавали. Някои от топ 10 са дейни спортисти и сега като ЛеБрон, Меси, Роналдо и могат да усилят положението си. 

Майкъл Джордан е считан за най-великият баскетболист в историята. Той е шесткратен първенец на НБА с Чикаго Булс. Пет пъти е MVP на постоянния сезон в лигата и 6 пъти MVP на финалите.

Два пъти е олимпийски първенец със Съединени американски щати на Олимпиадите в Лос Анджелис - 1984г. и Барселона - 1992г. 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР