Баскетболистите на ЦСКА започват шампионата с домакинство срещу тима на

...
Баскетболистите на ЦСКА започват шампионата с домакинство срещу тима на
Коментари Харесай

Георги Давидов: Срещу всеки отбор ще се опитаме да дадем най-доброто на което сме способни

Баскетболистите на ЦСКА стартират шампионата с домакинство против отбора на Ямбол довечера. „ Червените “ започват сезона с много нови играчи и както и предходната година с високи упоритости. " Армейците " приключиха на трето място в крайното класиране, откакто си извоюваха бронзовите медали след два триумфа над Рилски състезател, а също по този начин играха и край за Купата на България, който изгубиха от отбора на Левски, при завръщането си в елита. Тази година се надяват да надскочат тези резултати.

Часове преди началото на шампионата особено изявление за Българска национална телевизия даде асистент треньорът на ЦСКА Георги Давидов, който е и в щаба на Росен Барчовски в националния ни отбор по баскетбол.

- Господин Давидов, с какво въодушевление ЦСКА стартира новия сезон?

- Като всеки един нов сезон с възторг и вяра.

- Приключихте предишния сезон на трето място, играхте край за Купата, надскочихте ли тогава фантазиите си?

- За всеки един уважаващ себе си тим фантазиите му са да стане първенец и притежател на Купата на България, тъй че в този смисъл – не!

- Готов ли е тима да нападна още веднъж призовите места?

- Риторичен въпрос за тима на ЦСКА.

- Какво лице сподели ЦСКА предишния сезон и какво ще покаже в този момент?

- Миналата година началото на годината беше доста с напрежение, доста тежко, селекцията беше в придвижване, задвижването на цялата организация отнемаше доста време и сили, тази година е много по-спокойно, успяхме да създадем на мира селекция и да подготвим тима по-нормално, тъй че се надявам да покажем по-добро лице тази година.

- Как мина подготовката на тима? Играхте контроли, какво видяхте в тях?

- Като всяка една подготовка тя не беше по никакъв начин лесна за състезателите, естествено, като всяка една подготовка не минава без травми, само че те не бяха съществени. Мисля, че свършихме добра работа, момчетата бяха съществени. Първите ни две контроли, играхме с Арис и там се сблъскахме с много мощен противник, доста по-напред в подготовката, приземи ни на земята, разбрахме върху какво би трябвало да работим най-вече, а това е експанзията ни в отбрана, нападението в хода на сезона ще придобие своя образ. Всички шампионати, които изиграхме и шампионата в Пловдив бяха ужасно потребни за нас, тъй че от тази позиция свършихме добра работа.

- Доволен ли сте от селекцията, която направихте дружно със старши треньора Росен Барчовски?

- Мисля че да, момчетата се допълват. Направихме една неточност, само че бързо я поправихме, като освободихме Трой Бъкстър. Смятам, че тимът е еднороден, взаимно допълващ се и уповавам се времето да ни помогне да се намерим един различен.

- Лесно ли привлякохте Васил Бачев и Георги Боянов в редиците си?

- Не беше елементарно, не беше и мъчно. И двамата са почнали кариерата си в баскетбола като млади момчета в ЦСКА и чувствам, че се усещат добре в тима, нека да дадат най-хубавото от себе си, тъй като са потвърдени състезатели в родния баскетбол.

- Как върви възобновяване на Йънг и Бачев, да ги чакаме ли скоро в игра?

- Много неприятни травми и на двамата, получени с националния тим в средата на август в Турция, само че към този момент и двамата са на последната фаза от възобновяване си, уповавам се скоро да ги забележим на терена.



- За кои играчи с които се разделихте, съжалявате, че напуснаха клуба или смятате, че няма незаменими такива и новите са по-добри?

- Разбира се, че не е прелестно раздялата със състезатели, с които си делил цяла година всеки ден, въпреки всичко построяваме човешки връзки, аз оставам с положителни усеща към всички едни от тях, поисквам им триумф в новите тимове, а по отношение на новите играчи, уповавам се да защитят по най-хубавия метод цветовете на ЦСКА.

- Какво може да ни кажете за новите попълнения от чужбина, защо ще разчитате на тях?

- Новите попълнения считам, че паснаха добре на тима, стиковаха се бързо, имаме един новобранец от NCAA, който навлиза бързо в европейския баскетбол и системата, и отново споделям уповавам се с времето да се стиковат и да покажат, че имат класа. Ще пожелаваме от чужденците това, което пожелаваме от всеки един състезател от тима – цялостно себераздаване и професионализъм.

- Какво състезание да чакаме, несъмнено сте наясно със съставите на останалите тимове?

Силно се надявам шампионата ни да бъде оспорвано, да има първокласен баскетбол, да се повдигне едно равнище нагоре от предишния сезон, уповавам се да няма катаклизми в цялата лига. Пожелавам на всички тимове шанс и без травми!



- В тази връзка, кой би могъл да бъде най-опасният ви противник този сезон?

- Ние се съобразяваме с всеки един противник, всеки идващ мач е най-важният мач, на всеки ще дадем почитание и против всеки ще се опитаме да дадем най-хубавото на което сме способни.

- Работихте дружно с Росен Барчовски и в националния отбор, имахте интензивно лято, уви, не успяхме да се класираме за същинските квалификации за Париж 2024, това ли е действителното ни място?

- Не. Смятам че, в случай че бяхме в цялостния си състав щяхме да играем полуфинал, а там към този момент не се знаеше какво можеше да стане.

- Класирахме се за квалификациите за Евробаскет с три победи и една загуба в предварителните пресявки, какво лице показахме и какви поучения извлякохме?

- Казах, че тимът на България даже и с непълния си състав е доста по-добър от тези тимове, с които играхме, имахме една инцидентна може да се каже загуба в Норвегия като посетител, по-късно всичко си пристигна на мястото и доминирахме в идващите три мача и мисля, че мястото ни не е на това равнище.



- Догодина играем въпросните квалификации за Евробаскет 2025 в група със международния първенец Германия, Черна гора и Швеция, когато разбрахте жребия, какво си казахте?

- Не си припомням скоро да сме имали лесна група, тъй че посрещнахме я напълно обикновено. Въпросът е да съберем допустимо най-хубавите играчи на България, които имат предпочитание да пазят цветовете на трибагреника, тъй като играем против доста мощни тимове, посрещаме международния първенец, което би трябвало да стане един празник в нашите баскетболни среди. Ще имаме супер малко време за подготовка и се надявам играчите да покажат това на което са способни и да покажем допустимо най-хубавия баскетбол който можем да играем, уповавам се пред цялостни трибуни.

- Има ли най-малко най-малък късмет Везенков да играе за България в тези мачове?

- Колкото и доста да желаят Везенков да пристигна да играе за България, аз мисля, че това е съвсем невероятно за жалост.

- Какво значи за Вас да бъдете част от щаба на националния тим?

И като играч и като треньор, да пазя цветовете на България за мен това е най-висшата форма на баскетбола, тъй че за мен това е един връх в моята кариера, и съм признателен, че ми се дава късмет да оказвам помощ.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР