Баскетболистите на Левски 2014 започват днес участието си в десетото

...
Баскетболистите на Левски 2014 започват днес участието си в десетото
Коментари Харесай

Тежки препятствия за родните баскетболни отбори днес

Баскетболистите на Левски 2014 стартират през днешния ден присъединяване си в десетото юбилейно издание на Балканската лига.

От 18:00 часа в зала „ Универсиада “ състедателите, водени от треньора Константин Папазов посрещат македонския Куманово 2009.

„ Сините “ завоюваха първия си формален мач като посетител на Черно море Тича в НБЛ и в този момент са решени да продължат с победния ход.

Освен Левски 2014, в Балканската лига през този сезон ще вземат участие още два български тима - Академик Бултекс 99и Рилски състезател. Тимът от Пловдив към този момент изигра първия си мач в шампионата и завоюва като посетител против Ибър Рожае с 94:83 точки.

Отборите на Балкан и Берое ще имат късмет да се класират за групите на Купата на ФИБА даже при загуба в дуелите си със Сомбахтей и Белфиус Монс Ено през днешния ден, научи bgbasket.com.

Три свободни квоти за така наречен щастливи губещи ще бъдат разпределени сред 10-те тима, изгубили своите дуели в последния квалификационен кръг.

Тези места идват от отбори, отказали се от присъединяване в шампионата за Купата на ФИБА, след отпадането си от квалификациите на Шампионската лига. Лукойл Академик ще се възползва от това си право, само че три тима са предпочели опцията да се откажат.

Именно едно от тези три места може да иде при Балкан или Берое.

Баскетболистите на Берое са домакини на Белфиус Монс Ено от 18.30 часа в Стара Загора в реванш от втория кварификационен кръг на Купата на ФИБА Европа. В първия мач резултатът бе 88:69 точки за Монс.

Тимът на Балкан пък е посетител на Сомбатхей в Арена Шавария от 19.00 часа. В първия дуел ботевградчани изгубиха единствено с точка – 95:96.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР