Баскетболистът на ЦСКА Зейн Ноулс заяви, че началото на сезона

...
Баскетболистът на ЦСКА Зейн Ноулс заяви, че началото на сезона
Коментари Харесай

Баскетболист на ЦСКА: На всички ще им бъде трудно срещу нас

Баскетболистът на ЦСКА Зейн Ноулс съобщи, че началото на сезона за " алените " е било мъчно, само че в този момент тимът е изцяло друг.

Ноулс приказва пред клубния уебсайт часове преди четвъртфиналния дуел против Спартак Плевен от шампионата за Купата на България.

Двата отбора се опълчват един против различен от 18:00 часа в " Арена София " в столицата, която е хазаин на Финалната осмица на надпреварата.

" Знаех, че нещата ще се подобрят. Имахме значими играчи с травми, което бе главният проблем. Сега виждате, че сме изцяло друг тим, след много интензивни тренировки, завръщането на контузените играчи и с новите момчета сме доста по-добър отбор ", сподели баскетболистът на ЦСКА.

- Разкажи ни по какъв начин се възпламени по баскетбола и по какъв начин той стана твоя специалност?
- Преди баскетбола играех футбол. Един ден, до момента в който чаках майка ми след подготовка, видях един панер в парка. Така започнах да изстрелвам с футболната топка и се влюбих в това възприятие. По това време растях бързо и бях много висок бранител. Но след 2 седмици стопирах с футбола и се насочих към баскетбола. Бях на 14, само че за жалост не ме одобриха в тима на гимназията. Едва след година получих място там. След това ме поканиха в гимназия в Маями и продължих в университет с цялостна стипендия. Така стигнах и до професионалния баскетбол.

- Ти си един от най-здравите физически играчи в НБЛ. На каква възраст разбра, че триумфът на терена минава през фитнеса? Работиш ли самостоятелно за тази форма?
- Бях доста слаб, когато бях по-млад. Имах гений, само че университетските тимове не ме желаеха толкоз доста, тъй като не бях задоволително мощен за позиция 4 или 5. Бях доста кокалест. Така че взех решение последната си година в гимназията да стартира да отивам на фитнес с мой другар, с вярата да получа опция да отида в университет. Тогава разбрах какъв брой значими са размерът и силата, дружно с гения. Бях на 18. Окончателно се влюбих във фитнеса едвам на 22-годишна възраст. Приех го по-сериозно едно лято, с цел да изведа тялото си на друго равнище. Тогава осъзнах какъв брой ужасно се усещат тялото и мозъкът ми от това. Но да, упражнявам самостоятелно. Правя спомагателен фитнес, отвън наложителните отборни тренировки, няколко пъти седмично.

- За повторно си в България. По какво се разграничават първият и вторият ти престой тук?
- Този път съм тук за доста по-дълго. Предният път бе доста за малко. Така че не изживях толкоз доста България. Но даже тогава знаех, че доста одобрявам страната и желаех да се върна. Сега получавам цялостно преживяване тук с ЦСКА и обичам България.

- Би ли траял да живееш в България след края на кариерата си?
- Много добър въпрос! От всички страни, в които съм играл през живота си, България ми е обичаното място. Много съм мислил за това. Обмислям да остана тук след края на кариерата си. Тук съм като вкъщи си и се усещам прелестно.

- Има ли съответен отбор/опонент, против който ти е най-трудно?
- Мисля, че доста от тимовете са с изравнени сили тази година. Всеки може да затрудни и победи всеки. Загубихме мачове против тимове, които хората смятаха, че ще победим елементарно. Победихме пък такива, против които ни бяха отписали. Аз подобавам съществено към всеки мач и противник. Когато играем " ЦСКА баскет " сме непобедими.

- Има ли победа на ЦСКА, която да оценяваш като най-важната до момента?
- Хм, може би първата победа против Балкан вкъщи. Всичко сочеше, че нямаме късмет, а и бяхме с пай състав. Беше доста значим триумф.

- Предстои шампионатът за Купата на България. Вече си печелил този шампионат, какво е възприятието да си номер 1?
- Страхотно е да бъда още веднъж в този шампионат. Спечелих Купата преди 3 години, в този момент я желая още веднъж. Надявам се да победим.

- Как оценяваш възможностите на ЦСКА в шампионата?
- Имаме доста мощен тим. Много оръжия на терена. На всички ще им бъде доста мъчно против нас.

- Защо избра този номер на екипа си?
- Откакто трансформирах номера си на 77, животът и кариерата ми се трансформираха. Има духовно значение за мен.

- Какво предпочиташ - да вкараш 20 точки при 50 % успеваемост или 12 точки при 80 % успеваемост?
- Зависи от обстановката. Ако тимът ми има потребност да вкарам 20 - добре, само че не ме интересува толкоз статистиката, изключително когато тимът печели. Напоследък съперниците ме пазят с двама души, което отваря играта за моите съотборници, тъй че естествено точките ми понижават. Ще приема 12 точки с висок % на успеваемост, стига ЦСКА да печели.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР