Баскетболистът Александър Везенков се завръща в националния отбор след близо

...
Баскетболистът Александър Везенков се завръща в националния отбор след близо
Коментари Харесай

Александър Везенков се завръща в националния отбор

Баскетболистът Александър Везенков се завръща в националния тим след близо 4-годишно неявяване.

Той ще може да взе участие на Европейското състезание през септември, както и в международните квалификации през юли.

Заради спора сред Международна баскетболна федерация (ФИБА) и Евролигата крилото на Олимпиакос бе възпрепятстван да играе за " лъвовете " от септември 2018 година Завръщането му е реалност след среща сред президента на родната федерация Георги Глушков, селекционера Росен Барчовски и играча.

" В Атина се видяхме, той ще бъде част от тима за квалификациите за Световно състезание през юли, подготовката в Самоков и подготовката за Европейското състезание, което е Тбилиси през септември. Аз съм доста удовлетворен, мисля, че и той е удовлетворен ", съобщи Росен Барчовски.

Националите се събират на лагер на 18-и юни в Самоков, а на 26 играят контрола със Сърбия. На 1 юли " лъвовете " одобряват Литва, а 3 дни по-късно гостуват на Босна и Херцеговина в международните квалификации.
 Арбитражната комисия анулира наказването на Левски
Арбитражната комисия анулира наказването на Левски

Полуфиналната серия с Балкан се подновява

В началото на септември феновете на Българска национална телевизия ще могат да гледат директните предавания на мачовете на България от Европейското състезание.

Междувременно отборът на Александър Везенков Олимпиакос записа победа в първия си 1/4-финален плейоф в гръцкия баскетболен хайлайф. " Червено-белите " надиграха Перистери с 79:67 точки.

Българският национал записа дабъл-дабъл, откакто осъществя 20 точки и 15 битки. Българинът оказа помощ на отбора си да преодолее закъснение от 13 пункта във втората част. Неговият съотборник Костас Слукас също се регистрира с 20 точки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР