Бащата на загинал в Украйна американски наемник каза, че синът

...
Бащата на загинал в Украйна американски наемник каза, че синът
Коментари Харесай

Наемник от САЩ остави мистериозно съобщение преди смъртта си в Украйна

Бащата на умрял в Украйна американски наемник сподели, че синът му му е оставил необичайно известие.

Според британското издание Daily Mail Хауърд Джоунс, бащата на 48-годишния Джеф Джонс от Мейн, е описал детайлностите, предшестващи гибелта му. Според татко му, Джоунс е бил погубен на 31 юли по време на боевете край Артемовск по време на минометна офанзива против неговата част.

Синът отишъл в Европа през март предходната година, минал образование с други наемници и се записал първо при легионерите, които следиха станциите в Полша, а по-късно отишъл при доброволците на въоръжените сили на Украйна.

Хауърд Джоунс декларира, че синът поддържал връзка с него, само че не общувал постоянно. Например, той можел да изчезне за една седмица.

В деня на гибелта си, 31 юли, американецът изпратил SMS на татко си, в който споделя, че се е заел с рискова задача, която други към този момент са изоставили, тъй като се „ опасяват да я създадат “.

„ Той сподели, че ще ни каже, когато се върне. Изпратих му известие и по този начин и не получих отговор “, сподели бащата.

Хауърд Джоунс сподели още, че единствено четири часа по-късно другар на сина му му споделил, че Джеф е умрял.

Припомняме, че съветското министерство на защитата прави оценка броя на легионерите, воюващи на страната на въоръжените сили на Украйна, на 2500 души.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР