Бащата на валутния борд Стив Ханке направи поредните апокалиптични прогнози

...
Бащата на валутния борд Стив Ханке направи поредните апокалиптични прогнози
Коментари Харесай

Стив Ханке мъти водата: Еврото в България ще докара корупция и инфлация

Бащата на валутния ръб Стив Ханке направи следващите апокалиптични прогнози за икономическата и обществена орис на България, като още веднъж отсече, че политици у нас желаят да съборят борда и по този начин да предопределят свирепа зима тази година.

Според Ханке, в блиц изявление пред " Епицентър ", „ Европа  по гледище на Велика мощ - Съединените щати, е въвлечена в необявена война с друга Велика мощ - Русия. Европейските политици, в това число тези в България, се преструват, че знаят какво вършат и могат да избегнат опустошителна икономическа рецесия тази зима и по-късно. Всъщност малко на брой на политически властови позиции в Европа и другаде схващат по какъв начин работят пазарите. ”, не пести рецензии икономистът.

Според него, политиците на континента не са подготвени за икономическата злополука, която сътвориха, като се включиха във войната с Русия. Глобалните вериги за доставки работят в спокойно време, само че не и когато светът е във война – гореща или икономическа война. Икономиките на Европа ще преживеят доста по-трудно, в сравнение с множеството прогнози. Това важи и за България. Правителството на Кирил Петков предприе редица голословни политики, които подсигуряват българска икономическа злополука, разкритикува някогашните ръководещи професорът.

Ханке поучава България да заеме по-неутрална позиция по отношение на Русия, по сходство на Турция.

„ Обявявайки намерено война на Русия, държавното управление на Кирил Петков, както и настоящето служебно държавно управление отпред с Гълъб Донев, сложиха България на прицела на Русия. Това докара до скок на разноските за сила. Единственият метод да се понижи получената енергийна инфлация е България да заеме по-неутрална позиция по отношение на Русия, както направи Турция. ”, декларира финансистът.
Ханке, естествено, подчертава върху преимуществата на валутния борда, като твърди, че до момента в който той е в действие, дългът ще остане следен. „ Като стартираме от министъра на финансите Владислав Горанов, продължим с министъра на финансите Асен Василев и в този момент вицепремиера Атанас Пеканов, България има трима политици, които не харесват дисциплината на валутния ръб и желаят да го отстранен, като преминат към еврото. Всички те неведнъж са правили неоснователни, безотговорни изявления. ”, стреля  Ханке.

Според съветника на Рейгън, изказванието на Атанас Пеканов, че прекосяването към еврото няма да усили инфлацията в България. „ Твърдението на Пеканов е голословно и неуместно. Интересното е, че българското общество наподобява знае каква игра играят тези трима политици. Българите знаят, че валутният ръб дисциплинира фискалните каузи на България. Затова обществото желае опазване на валутния ръб и 142-годишния лев. Обществото знае, че приемането на еврото ще докара до по-разточителни държавни разноски, повече корупция и повече инфлация. ”, отсича Ханке.

Единственият метод да се постави завършек на енергийния безпорядък, който обгръща Европа, е да се отстранен глобите против Русия и да се договаря за спокойно съглашение в Украйна, поучава професорът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР