Бащата на Новак Джокович Сърджан е взел решение да не

...
Бащата на Новак Джокович Сърджан е взел решение да не
Коментари Харесай

Защо бащата на Джокович не е на трибуните за полуфинала срещу Томи Пол?

Бащата на Новак Джокович Сърджан е взел решение да не участва на трибуните по време на полуфиналния дуел на сина му на Australian Open против Томи Пол, а повода е появилото се видео в обществените мрежи, на което Джокович-старши чества с почитатели на някогашния №1 в света, които носят съветски флагове.

Видеото разумно провокира съществени полемики в Мелбърн, като даже беше коментирано и от министър-председателя Антъни Албанезе, който засвидетелства поддръжката на Австралия за Украйна по време на съветската инвазия.

В резултат на това Сърджан Джокович излезе с публично изказване, в което съобщи, че няма да го забележим на трибуните на " Род Лейвър Арена " за полуфинала.

" Тук съм единствено, с цел да поддържа сина си. Разговарях с почитателите на Новак, както го направих след всички мачове, с цел да ознаменувам успеха му и да се фотографирам с тях. Намерението ми не беше да бъда замесен в такава обстановка. Затова няма да участвам на полуфинала довечера, избрах да виждам мача от у дома. Семейството ми е претърпяло ужаса на войната и желаеме единствено мир ", съобщи бащата на Новак Джокович.

Самият сръбския тенисист, който преследва 10-та си купа от Australian Open пък отхвърли коментар по тематиката.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР