Бащата на изчезналото момче от Уисконсин, 12, което напусна дома със семеен микробус, вярва, че може да е бил принуден

...
Бащата на каза, че вярва, че синът му се е
Коментари Харесай

Бащата на каза, че вярва, че синът му се е отдалечил от дома със семеен микробус — потенциално по молба или принуда на друг човек.

Уилям Йоблонски съобщи за изчезването на сина си Джеймс Йоблонски на 12 юни на властите в окръг Саук, като каза, че 13-годишното дете е било в семейния ван през нощта, вероятно с пистолета на Уилям.

„Не му прилича да прави нещо подобно“, каза Йоблонски, самотен баща с четири деца, пред Fox News Digital. „Искам да кажа, че той никога не е карал колата ми по улиците или нещо подобно. Той премести микробуса ми около магазина ми няколко пъти. Това беше.“

Видеозаписи уловиха Джеймс да излиза от дома си около полунощ на 12 юни и вървя през улицата към семейния микробус. Той седеше вътре в микробуса около час, преди да излети, обясни баща му.

Разследващите откриха търсения в електронните устройства на Джеймс „за това, че е непълнолетен в самолет и пресича щат линии", каза баща му.

Джеймс също взел мобилния телефон на баща си, когато напуснал дома си, който иззвънял на западния край на щатския парк Devil's Lake на 12 юни, според

Детективите откриха импровизиран къмпинг в парка, който смятат, че момчето е използвало, но Уилям Йоблонски не смята, че синът му е прекарал нощта в лагера, защото кучетата търсачи не са уловете миризмата му в района.

„Мисля, че си тръгна с някого. Мисля, че седеше там и чакаше клаксон да натисне клаксон, излезе и се качи в колата с някого“, обясни Уилям.

Уилям смята, че Джеймс се е срещнал с някого онлайн или лично, който може да го е принудил и евентуално да го е инструктирал как да напусне дома. Във видео в Snapchat, публикувано от телефона на Уилям, Джеймс очевидно е казал нещо от рода на „„Съжалявам. Не мисля, че ще се върна за училище. Не искам да нараня никого, но може “, каза Уилям.

Историята продължава

Той добави, че „странното нещо“ във видеото е ъгълът, под който Джеймс го е записал в семейния ван, с който е отишъл в ранните сутрешни часове на 12 юни .

„Моите поставки за чаши в моя ван няма да поберат този мобилен телефон“, каза Уилям. „Някой друг беше с него, държейки мобилния им телефон“, докато записваше видеото на Джеймс, добави той.

Властите в крайна сметка откриха семейния ван на Йоблонски без надзор в Съмптър, Уисконсин - на около 30 минути път с кола югоизточно от Рийдсбърг.

Уилям каза, че знае, че е заподозрян за изчезването на сина си, но наскоро е преминал полиграфски тест от властите, който според него доказва обратното. Той добави, че е "много разстроен" от офиса на шерифа за липсата на отговори. Уилям също така предлага награда от 100 000 долара за информация, водеща до местонахождението на сина му.

„Просто искам сина си обратно. Ето защо предложих награда от 10 000 долара. Ако можех да си позволя да отида повече от това … но Просто нямам толкова пари. Както казах, аз съм самотен баща", каза той.

Оттогава се присъедини към издирването на изчезналия младеж.

Всеки, който има информация за местонахождението на Джеймс, е помолен да се обади на шерифа на окръг Саук на телефон 608-355-4495.

Майкъл Руиз от Fox News допринесе за този доклад.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР