Бащата на британския министър-председател Борис Джонсън е в процес на

...
Бащата на британския министър-председател Борис Джонсън е в процес на
Коментари Харесай

Бащата на Борис Джонсън кандидатства за френски паспорт

Бащата на английския министър-председател Борис Джонсън е в развой на кандидатстване за френски паспорт, с цел да резервира връзките си с Европейския съюз след Брексит, съобщи Ройтерс.

Станли Джонсън, който е някогашен евродепутат, дал своя вот за оставане на Англия в Европейски Съюз на референдума през 2016 година, съобщи по радио Ер Те Ел, че желае да стане френски жител поради мощните фамилни връзки с Франция.

"Ако разбирам вярно, аз съм французин. Майка ми е родена във Франция, нейната майка е била напълно французойка, както и дядо й. Така че за мен в тази ситуация става дума да си върна това, което към този момент имам. А това ме прави доста благополучен ", сподели 80-годишният Джонсън, говорейки на френски.

"Винаги ще бъда европеец, това е несъмнено. Не можеш да кажеш на британците: вие не сте европейци. Да имаш връзка с Европейски Съюз е значимо ", съобщи той.

Неговият наследник Борис, който беше лицето на акцията за Брексит на референдума през 2016 година, споделя, че Англия може "силно да просперира " като изцяло суверенна страна отвън прекомерно бюрократичния съгласно него Европейски Съюз.

Вчера обаче министър председателят звучеше по-помирително надъхан, когато Народното събрание утвърди ново комерсиално съглашение с Европейски Съюз. "Това не е краят на Англия като европейска страна. В доста връзки ние сме типична европейска цивилизация... и ще продължим да бъдем такава ", сподели той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР