Бащата издъхна от коварния вирус преди майкатаПреди да почине, майката,

...
Бащата издъхна от коварния вирус преди майкатаПреди да почине, майката,
Коментари Харесай

COVID уби родилка, 3 деца - сираци

Бащата издъхна от подлия вирус преди майката

Преди да почине, майката, видяла децата си по вайбър

Най-вероятно вуйчото ще ги осинови

Близнаците Теодор и Калоян през днешния ден стават на осем дни. Те обаче няма да познават родителите си, тъй като подлият вирус лиши живота на майка им и на татко им. Близнаците имат сестричка на четири години - Тони.
Майката Теодора /31 година / издъхна в 19 часа във вторник, след повече от 10 дни борба с Коронавирус 19. Баща им Христо /36 г./ умря няколко дни преди нея.

Бургаските лекари избавиха близначетата, като ги изродиха със секцио. Бебетата бяха извадени в осмия месец. Момченцата са настанени в Отделението по неонатология в Бургас с негативен резултат от PCR тест за ковид. По последна информация, те ще бъдат поверени на техния вуйчо им Васил Михалев.

„ Не сме на себе си. Трагедията е огромна. Толкова огромна, че никой не смее да мине по улицата- „ Граф Игнатиев”, където е къщата на фамилията, в центъра на Карнобат. - „ Христо я подвигна преди близо две години. Бяха извънредно приятни, положителни и работливи хора. Винаги усмихнати. Не можем да повярваме, че това в действителност се случва”, разясниха комшии на фамилията.

В ранния следобяд, в Карнобат валеше дъжд. Навсякъде бе ужасно безшумно и пусто. „ Теодора и Христо оставят три деца. Освен близначетата, имат и по- огромно дете, момиченце на 4 годинки”, разказваха хората.

Христо бил осигурителен сътрудник, само че и работел към земеделска кооперация. Не се спирал от работа, постоянно поздравявал, постоянно бил в въодушевление. Теодора също била начетена и доста блага жена. Тя била родом от Бургас. Двамата нямат брак, само че живеели доста щастливо, доста се обичали. Майката на Христо и баба на децата- Събина била помощник в адвокатска адвокатска фирма. Дядото неотдавна и той прекарал Коронавирус. Последвала нещастието с Христо и Теодора.

Първо в болничното заведение влезнал Христо, там и умрял. Въпреки, че писиар пробата му бил негативен, лекарите считат, че гибелта е настъпила след боледуване от Коронавирус. Съгражданите му описват, че имал доста съпътстващи болести. Когато Теодора забременяла, той летял от наслада. След като се схванало че ще имат близначета, почнал да работи още повече и нямал самообладание да дочака щастливата дата на раждането им. Започнало да го боли гърлото, вдигал температура, само че не потърсил дълго време лекарска помощ. Когато бил признат в Белодробната болница, към този момент бил с бронхопневмония. Състоянието му се влошило и го преместили в реанимацията, където умрял.

Теодора била призната, с позитивен тест, няколко дни след него. Първо лежала в Инфекциозното поделение на УМБАЛ, само че тоновете на децата взели да отслабват, тя имала и съпътстващо заболяване- диабет, и лекарите взели решение да създадат секцио. Извадили двете момченца живи и здрави. Близначетата носят имената Теодор и Калоян и са под непрестанно лекарско наблюдаване. Майката изпаднала в кома, а на идващия ден за 24 часа пристигнала в схващане и почнала да диша независимо. Именно тогава Теодора съумяла да види рожбите си. Лекарите и сестрите и ги посочили по Вайбър. После дамата се влошила още веднъж и умряла.

Потънали в скръбта, околните на умрелите, в сряда се бяха затворили в къщата на ул. „ Граф Игнатиев”. -„ Целият град ридае неутешимо, няма човек, който да остане апатичен, към това което им се случи. Никой не желае да приказва за това. Трагедията е толкоз огромна, че остави хората безмълвни”, плачеха съседи на фамилията.

Жената била с пневмония
43-годишна, в пети месец умряла в Благоевград


43-годишна бременна жена с ковид умря на 13 март в Благоевград. Жената била призната 3 дни по-рано в тежко положение в болничното заведение и настанена незабавно в реанимацията. Направен бил рентген, макар противопоказанията в тази ситуация. Изследването е посочило ковид с двустранна бронхопневмония. Жената се самолекувала няколко дни преди да постъпи в болница.

Жената е била бременна в петия месец, което е направило невероятно спасяването на бебето.

По случая е разпоредена инспекция, която към момента не е завършила. По разпореждане на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов Изпълнителна организация „ Медицински надзор” стартира инспекция по случая. Това оповестиха и от Агенцията.

Проф. Иван Козовски, шеф на Медицински център за асистирана репродукция-Варна:

Бременността във време на пандемия е рискова



Бременността във време на пандемия е рискова. Затова моля дамите с такива планове: Отложете забременяването за по-добри дни! Усложненията от ковид са разнообразни, могат да повлияят тежко на бъдещата майка, а през плацентата и на плода. Категоричен съм, че бременните не трябва да се ваксинират с която и да е ваксина. Единственото, което могат да създадат, с цел да предпазят себе си и бъдещото си дете, е да съблюдават прецизно противоепидемичните ограничения - да носят маски, да употребяват дезинфектанти и усърдно да заобикалят места, където има доста хора.

Д-р Антонио Душепеев, началник на Родилно поделение в УМБАЛ Бургас:

Бременните дишат по-трудно



Принципно бременните дами са по- уязвими на инфекции, поради понижения имунитет, който имат. Това значи освен, че са по- уязвими по отношение на ковид, касае се за всички вируси. Това първо. Освен този факт, бременните дами са по- уязвими и поради понижения дихателен размер, поради това че дишат по- мъчно изключително в последните месеци на бременността.

Проф. Емил Ковачев, шеф на АГ-болницата във Варна:

Няма данни вирусът да се предава вътреутробно



Голяма част от бременните дами са мощно обезпокоени от риска да се заразят с ковид. Призовавам ги да са спокойни и прецизно да съблюдават всички противоепидемични ограничения. Факт е, че имунитетът им е физиологично изменен, което визира дихателната и сърдечно-съдовата системи и може да утежни протичането на някои вирусни и бактериални инфекции. Но честотата на заболеваемост при бременните не е по-висока. Засега няма данни и за вътреутробно заразяване на плода, в случай че бъдещата майка е с COVID-19.

Проучванията в международен мащаб досега сочат, че и кърменето е възможно, стига да се съблюдава отлична хигиена. Данните за предаване на болест от майка на бебе по този метод са мощно лимитирани, само че се смята, че вирусът не се предава посредством кърмата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР