. Баща му каза пред “”, че синът му се

...
. Баща му каза пред “”, че синът му се
Коментари Харесай

Бащата на "починалия" от К-19 лекар от Добрич проговори за състоянието му

. Баща му сподели пред “”, че синът му се възвръща в клиника в Истанбул.

Обясни, през сълзи, че единствено той и жена му знаят какво са изживели след известието на регионалния щаб в Добрич, че сина му е изгубил борбата за живот. “Ще осъждам хората, които го оповестиха за мъртъв”, разгласи Исмаил Ариф.

В събота, точно на Голяма Богородица, шефът на РЗИ и Добрич доктор Светла Ангелова заяви, че двама медици са изгубили борбата с COVID-19 - кардиологът доктор Ивелин Марков и ендокринологът доктор Тезгюн Ариф.



“Ендокринологът доктор Ариф, който преглеждаше в кабинет в Стоматологията в Добрич също е умрял от коронавирус”, заяви доктор Ангелова.

“Специалистът бе на лекуване в клиника в Турция, откакто стана ясно, че е с позитивна проба за COVID-19”, показват от Областна администрация - Добрич. Министерство на здравеопазването, РЗИ и Областна администрация изричат съболезнования на фамилиите им, се споделяше в известието.

Проверка на изданието откри, че доктор Ариф не е член на лекарската гилдия в Добрич, а на варненската. В града той ходел единствено с цел да приема пациенти в частния си кабинет.

Докторът и фамилията му живеят във Варна, а ендокринологът работи в медицински център Аджибадем Сити клиник. Не е ясно по какъв начин и за какво от РЗИ Добрич са решили да оповестят за гибелта му, както и какъв е бил източникът им на информация.

Няколко часа откакто оповестиха доктор Ариф за мъртъв от щаба изпратиха конкретизиране, че са позволили неточност. Загубили се в превода. “Поднасяме извинения за неточната информация, позволена в връзката с задграничната клиника.

Във връзка с оповестената по-рано информация за кончина на доктор Ариф, Областният координационен щаб, екипът на Регионална здравна ревизия и Министерство на здравеопазването сервират своите извинения на околните и фамилията му и му пожелават бързо възстановяване”, написаха служителите във второ известие.

“Първоначално от РЗИ беше подадено, че доктор Ариф е умрял. Колеги, които разгласиха тази вест по-късно ми се обадиха, с цел да ми оповестят, че са получили мнения под обява, че докторът е жив. Респективно, върнах позвъняването в РЗИ и започнахме да търсим има ли неточност, или не”, съобщи пред “Труд” говорителката на регионалната администрация в Добрич Виржиния Георгиева.

Попитахме я и дали са се свързали със брачната половинка на доктора, с цел да є поднесат персонално извинения. Виржиния отговори, че не са я търсили и че нямат координатите й. Шеифката на РЗИ доктор Светлана Ангелова не дала пояснения по какъв начин е станала грешката.

Тя също бе потърсена за коментар, само че Ангелова настойчиво затваряше джиесема си. Тя не реагира и на есемесите.

Бащата Исмаил Ариф: Ще осъждам тези, които „ умориха “ сина ми

Синът ми към този момент е добре, възвръща се. Днес жена му Релен отпътува за Истанбул, където го лекуват. Не зная дали са му махнали тръбите (Ариф е бил интубиран). Имаме родственици, които работят в болничното заведение, където го лекуват. Те се обаждат, че е добре. Искам за осъждам тези, които оповестиха, че синът ми е починал. Как може да се лъже за такова нещо?

Добре, че имаме свои хора в Истанбул. В болничното заведение работи дъщерята на брат Чакам снахата да се обади, да ми каже по какъв начин е. На жена ми телефона се скапе, разчитаме в този момент единствено на моя. Снахата е от Добрич и сега двете деца на сина ми са при нейните родители. Едното дете е в пети клас, а другото още не е тръгнало на учебно заведение.

В България синът ми беше 15 дни в болница, в Турция през днешния ден е 16-ия ден от лекуването му. Като го приемали там му споделили, че е трябвало да отиде по-рано. Щели да се оправят с заболяването му доста бързо. Те тука му викали: Стой, ще те оправим. И той заставам...

Събират пари за лекуването на медика
Жена му упорствала да го трансферират в Турция

В Добрич 42-годишният доктор Тезгюн Ариф има огромна процедура в частен кабинет в Стоматологията. Три пъти седмично той преглежда и във варненската “Аджибадем Сити клиник”, където го познават като добър експерт, доста трудолюбив и непретенциозен човек. Негови сътрудници споделиха, че новината, че е умрял, ги стресирала, защото предишния петък получили информация, че той се усъвършенства.

Сега те събират средства за лекуването му, защото в южната ни съседка медицинските услуги са скъпи.

Преди към 2 седмици той бил превозен от варненската УМБАЛ “Св. Марина” в клиника в Турция по гледище на брачната половинка му. Седмица преди този момент се оказало, че е контактен. Самоизолирал се, бил добре, само че след няколко дни положението му внезапно се влошило и се наложило интензивно лекуване. В Турция медикът бил настанен в реанимация на командно дишане.

Д-рАриф е приключил медицина през 2002 година в Медицински университет-Варна. В интервала 2004-2008 година специализира Вътрешни заболявания. През 2011 година придобива компетентност “Ендокринология и заболявания на обмяната”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР