Баща, който е бил на борда на самолета, избухнал в

...
Баща, който е бил на борда на самолета, избухнал в
Коментари Харесай

Нещо не е наред: Семейството все още е в шок след евакуацията от горящия самолет в Япония

Баща, който е бил на борда на самолета, избухнал в пламъци след конфликта му със аероплан на бреговата защита в Токио, съобщи, че той и фамилията му са " към момента в потрес " след претърпяното.

Уилям Манционе е бил със брачната половинка и децата си, когато самолетът Airbus A350 на Japan Airlines се е блъснал в Bombardier Dash-8 при идването си на летище " Ханеда " в Токио, оповестява Sky News.

Japan Airlines flight survivor recounts how the events unfolded inside the plane.
Speaking to Sky News, William Manzione said he didn't realise the extent of the situation until after he evacuated the aircraft and saw it engulfed in flames.

Read more:
— Sky News (@SkyNews)
Пътническият аероплан е обзет от пламъци, само че всички 379 пасажери и екипаж са евакуирани, като съгласно известията 14 души са ранени.

Петима от шестимата членове на екипажа на борда на самолета на бреговата защита са починали, като е оживял единствено капитанът.

В диалог със Sky News господин Манционе изяснява какво е било в самолета и по какъв начин фамилията му е избегнало " в действителност огромен патрон ".

" Предположих, че нещо с шасито се е счупило, аз седях на предната част на самолета, която, както видях по-късно, беше по-малко засегнатата част ", споделя той, в отговор на въпроса какво се е случило, когато самолетът се е приземил.

A vacationer on the Japan Airlines plane in the Tokyo airport collision recalls a “big boom ” and a dash for survival
— The Wall Street Journal (@WSJ)
" Имаше мощен удар и аз погледнах жена си в очите и споделих: " Нещо не е наред ".

" След няколко секунди имаше по-силен удар и усетих, че самолетът се огъва начело, към земята, след което започнах да слушам по какъв начин стюардесите крещят на японски ".

" Разбрах, че се пробват да запазят успокоение и да не изпадат в суматоха, към този момент имаше пасажери, които се опитваха да изоставен местата си. "

" Все още чувствам адреналина "

Повече от 24 часа след евакуацията на самолета господин Манционе споделя:

" Мисля, че към момента сме в потрес, чувствам към момента адреналина, само че и възприятието, че можеше да бъде доста, доста по-лошо...всички сме дружно тук. "

Той изяснява, че едвам откакто е напуснал самолета, е схванал същинските мащаби на злополуката.

" Не осъзнавах цялата обстановка. Бях с децата си, едното от които е на седем години, и брачната половинка ми, започнахме да изпълняваме инструкциите на стюардесата, всичко беше доста бързо ", сподели той.

First daylight photos of the Japan Airlines A350 on Haneda Airport's runway after its landing collision with a Coast Guard aircraft yesterday.
— Breaking Aviation News & Videos (@aviationbrk)
" Когато станах от седалката си, започнах да виждам пламъци през прозорците и тогава разбрах, че това не е добре ".

" Когато видях надуваемата пързалка, разбрах, че това е неприятно. Взех сина си, спуснахме се по пързалката и се срещнахме с други мои родственици. След това се обърнах и видях самолета с изцяло разрушен нос и пламъци по цялата задница ", споделя евакуирания пасажер.

" Тогава започнах да съзнавам, че това е доста по-голямо от това, което почувствах на приземяването. Не осъзнавах, че е имало различен аероплан, който е бил забъркан, бях шокиран от това ".

Но господин Манционе сподели, че " най-вече се е уплашил ", до момента в който е чакал на пистата, когато един от моторите е почнал да издава тон, като че ли ще избухне - за благополучие това не се е случило.

Hundreds of passengers and 12 crew members on Japan Airlines flight JAL-516 managed to escape the plane before it was fully engulfed in flames after a runway collision in Tokyo on Tuesday. How were they able to do it without any deaths or serious injuries?
— CBS News (@CBSNews)
" Избегнат е в действителност огромен патрон "

Като изрича благодарности на екипажа на самолетната компания, господин Манционе декларира, че е " удивително ", че всички пасажери са били изведени на безвредно място толкоз бързо.

" Бяха невероятни, трябваше да си оставя чантата с паспортите и всичко останало. Но в границите на няколко минути 370 души слязоха от самолета единствено от два изхода ", споделя той.

" Аз и фамилията ми се събрахме нощес и през днешния ден разбрахме, че евентуално сме избегнали в действителност огромен патрон. Това възприятие на облекчение доста ни оказва помощ да запазим малко непоклатимост. Емоциите през вчерашния ден бяха в действителност големи. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР