Баща алармира, че 4-годишната му дъщеря е била блъскана от

...
Баща алармира, че 4-годишната му дъщеря е била блъскана от
Коментари Харесай

Насилие в детска градина? Родители откриха наранявания по детето си

Баща сигнализира, че 4-годишната му щерка е била блъскана от учителка. Освен физически контузии, детето има и душевен и се опасява да влиза в градината, твърди Медиан Мосадов.

Момиченцето посещава 112 градина „ Детски мир “ в столичния регион „ Витоша “.

На 19 октомври не е желала да влезе в градината, само че родителите ѝ са я изпратили вътре. По обяд пристигнали още веднъж, с цел да видят по какъв начин е и попитали дали могат да я приберат, директорката разрешила.

„ Когато преоблякохме детето у дома, видяхме, че има следи на гърба от принуждение. Тогава не устоях и взех решение да направя следствие какво се случва. Детето сподели: „ учителката ме бутна на леглото и ме удари “, изясни бащата пред БТВ.

Родителите са завели детето на медицински обзор и той е посочил, че има следи от удар с предмет. Затова Мосадов е подал тъжба в 6РУ на полицията в София.

„ Проблемът би трябвало да се реши поради всички деца, освен поради моето “, разяснява бащата.

Проверка на директорката на детската градина Нели Петкова посочила обаче, че принуждение от преподавател върху детето няма.

„ В детската градина работи доста добър и стойностен екип. Всички учители са добре готови и обичат децата “, акцентира Петкова.

Директорката е схванала за пострадванията на детето от полицията, която е изискала записи от камерите в детското заведение. Петкова е поискала писмени сведения от всички чиновници, които са влизали в групата.

„ Лошото е, че не са видели нищо. По думите на учителката тя е почнала да съблича детето, тъй като то е влезнало вътре, плачейки и с якенцето си. Първо го е успокоила, застанали са до бюрото, асистент възпитателката е била в другия край и се е занимавала с останалите деца. Събличайки детето, то се е пробвало да се изплъзне от ръцете ѝ. Явно е желало да остане с якето. Учителката е била ударена, само че най-вероятно и то се е блъснало “. Това е научила Нели Петкова от личния състав.

„ Няма по какъв начин толкоз мощно да се удари сама. Детето удостоверява, че е ударено с ръка. Искам способените органи да проверяват случая “, упорства бащата на 4-годишноно момиченце.

Текат инспекции на 6РУ на полицията и на Столичната община и се чакат резултатите от тях.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР