Бързото поскъпване на тока и храните не подмина заведенията за

...
Бързото поскъпване на тока и храните не подмина заведенията за
Коментари Харесай

Пържените картофи и дюнерът става все по-недостъпни

Бързото повишаване на тока и храните не подмина заведенията за бързо хранене в Германия. Така обичаните на германците пържени картофи, дюнери и хамбургери скоро може да станат недостъпни за множеството поданици на страната.

В момента доста вериги за бързо хранене подвигат цените. През март цените на храните и напитките за у дома, както и визитите в заведения за хранене за бързо хранене са нарастнали с към 6% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, съгласно Федералната статистическа работа. 5 EUR за дюнер не са необичайност в наши дни, даже в Берлин.

" Всъщност един дюнер би трябвало да коства 7,30 EUR ", споделя за организация DPA Гюрзел Юлбер, ръководител на борда на Асоциацията на производителите на турски дюнери в Европа. Дълго време в столицата на Германия цената на една порция със сос, салата и месо беше към 3,50 EUR. Сега тя доближава от 5 до 6 EUR – почти толкоз, колкото заплащат жителите на южната част на страната – федералните провинции Бавария и Баден-Вюртемберг. В същото време Юлбер предизвестява, че това не е пределната цена и се чакат по-нататъшни нараствания на цените в бъдеще.

В цялата страна вериги заведения за хранене и заведения за хранене се борят с покачващите се цени на силата и храните. „ Разходите за сила като електричество и природен газ са главният мотор за повишението на цените “, показват от Федералната асоциация по гастрономия, която съставлява вериги като Burger King и Nord See. „ Зърнени храни, брашно, зеленчуци - компаниите би трябвало да заплащат повече за всичко “, акцентират от асоциацията.

Освен това, макар че няма дефицит на пържени картофи в заведенията за хранене, има някои проблеми, свързани с дефицита на растително масло и брашно, породени от внезапното нарастване на цените. По-специално, малко под 70% от компаниите в Бавария се оплакват от спирания на доставките. В същото време в конкурентна среда, както означи Юлбер, е доста мъчно да се поддържат цените на същото равнище. „ Преди 6 месеца обстановката беше доста тежка “, изясни той. Много бизнеси към този момент не са печеливши.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР