Бързо се променят прогнозите на синоптиците за близките дни. След

...
Бързо се променят прогнозите на синоптиците за близките дни. След
Коментари Харесай

Промяна! Добавиха още 5 области в жълто, леденият вятър ни връхлита до часове, ще има и сняг!

Бързо се трансформират прогнозите на синоптиците за околните дни. След като сутринта ви информирахме, че за на следващия ден е разгласен " жълт " код за 11 области на страната, все още предизвестието към този момент е в действие за 16 области. Към към този момент оповестените Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Сливен, Пловдив, Пазарджик, София област, Габрово и Ловеч в последните минути метеоролозите прибавиха София-град, Перник, Кюстендил, Стара Загора и Русе.  По тези места се чака вятър до 14-19 м/сек.

През нощта против Коледа и до сутринта на Коледа ще бъде облачно, прохладно и с валежи най-вече от дъжд. Ще духа мощен и стремителен вятър от запад-северозапад и с него захлаждането ще продължи; тук-там в Предбалкана и високите котловинни полета дъждът ще премине в сняг. През деня ще остане прохладно, само че по здрач вятърът ще отслабва. От запад облачността ще се раздира и понижава, най-късно над югоизточните региони от страната, където ще остане облачно съвсем през целия ден. Температурите ще са без значителен дневен ход и минималните ще са сред минус 4° и 1°, а оптималните ще са сред минус 1° и 4°. 

В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде прохладно и ще е студено. Ще духа мощен западен вятър, който след обяд ще отслабва и ще се ориентира от север-северозапад. Ще нахлува леден въздух и в композиция със мощния вятър чувството ще е за мразовито време. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 5°, на 2000 метра - към минус 10°.

Сутринта по Черноморието ще бъде най-вече облачно и по южното крайбрежие ще превали едва. След обяд облачността ще се раздира и понижава до най-вече слънчево време, най-късно над южните региони. Ще бъде прохладно с сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се намалят и оптималните ще са сред 2° и 4°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 7° - 8°.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР