Бързият избор на Борислав Сарафов за ид главен прокурор потвърждава

...
Бързият избор на Борислав Сарафов за ид главен прокурор потвърждава
Коментари Харесай

Шефката на съюза на съдиите: Изборът на Сарафов е нелегитимен

Бързият избор на Борислав Сарафов за ид основен прокурор удостоверява репликата от изтеклия запис на диалог сред него и Иван Гешев " Ето, прегрупираме се ". Това сподели пред Нова тв  председателката на съюза на съдиите Татяна Жилова.
Прочетете още
Тя подсети, че Сарафов е определен в бързо съвещание на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, без доста диспути. Посочи, че решението за неговото назначение може да се апелира пред Върховния административен съд. Това обаче можело да се направи единствено от лице с юридически интерес от акта. Тя изясни, че това са единствено хора, които са директно наранени от акта, с който Сарафов е назначен. И уточни, че организацията счита избора му за нелегитимен. Трябвало да се гласоподава не от колегията, а от Пленума на Висш съдебен съвет. Затова и изготвили декларация, с която приканват съвета за нов избор.

От съюзът на съдиите у нас изпратиха по-рано през днешния ден и публична позиция срещу назначението на Сарафов.

Ивайло Дерменджиев, ръководител на Висшия адвокатски съвет, подсети, че от организацията са били срещу Иван Гешев още преди избирането му. За Сарафов поради бързината по избирането му още не били разискали.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР