Бързите манджи спестяват много от малкото време на домакинята. Предлагаме

...
Бързите манджи спестяват много от малкото време на домакинята. Предлагаме
Коментари Харесай

Бързо, лесно, вкусно и евтино

Бързите манджи икономисват доста от дребното време на домакинята. Предлагаме ви няколко предписания, които можете да извършите доста елементарно и които не изискват изключително доста артикули. Първата е със зелен лук, който се предлага на пазара през пролетния сезон.

Каша от зелен лук

 Каша от зелен лук

Необходими артикули: 8 стръка зелен лук, 2 с.л брашно, 4 яйца, 1 ч.ч прясно мляко, сол, олио

Начин на подготвяне: лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото. След това се прибавя брашното. Когато се зачерви слагате яйцата, които авансово сте разрушили със солта и млякото. Разбърквате до момента в който гозбата се сгъсти. Поднесете като поизстине и поръсете с магданоз.

Следващият аламинут е с кренвирши, само че в случай че не обичате, можете да промените с някакъв различен мек салам по ваш усет. Ако желаете, можете да панирате и някакви зеленчуци, с които разполагате вкъщи.

Кренвирши в бирена панировка

Необходими артикули: 4 кренвирша, 4 с.л брашно, 3 яйца, 400 мл бира, олио сол

Начин на подготвяне: обелете кренвиршите и нарежете на дебели шайби – към 3 см. жълтъците разбивате и добавяте брашното, по-късно малко сол, бирата. Когато сместа е добре разрушена, добавяте белтъците, които авансово сте разрушили на сняг. Потапяте частите от кренвирша и пържите в сгорещена лой. Сервирайте със зелена салата.

 Панирани кренвирши

Едно ексцентрично предложение за сандвич, което на някой може да му се хареса и да опитва. Наръсете филия с 2-3 с.л. прясно мляко, намажете с тъничък пласт масло или маргарин, покрийте с натрошено сирене или комат кашкавал и най-после подредете отцедени плодове от компот от праскови или различен по-твърд плод. Подредете филиите в тава, покрита с домакинска хартия и ги запечете във фурната.

Последното ни предложение може да се схване и като предястие, само че в горещите дни е уместно и за главно. Ако ви се коства, че подправките липсват, постоянно можете да сложите още някакви миризми по ваш усет.

Сиренца на скара

 Сирене на скара

Необходими артикули: 400 г сирене, 4 с.л масло (разтопено), червен пипер и алуминиево фолио

Начин на подготвяне: сиренето нарежете на дебели идентични филии. Всяка от тях намажете от двете страни с масло и поръсете с червен пипер. След това сложете всяко парче в обособени фолиа или домакинска хартия за печене, поръсете с босилек или чубрица, прибавете комат зарзават, какъвто ви се намира у дома (лук, домат, шайба пиперка) и завийте.

Поставете на скарата, като преди този момент би трябвало да навлажните пакетите с вода. Пекат се на умерена скара към 4 минути на всяка страна.

Можете да поднесете сиренцата със салата от домати или печен червен пипер с лук и чесън (ако към този момент не сте ги поставили при тях). Хубаво е при поднасянето да не разопаковате сирената.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР