Бързите антигенни тестове за Ковид-19 не са много надеждни за

...
Бързите антигенни тестове за Ковид-19 не са много надеждни за
Коментари Харесай

Бързите антигенни тестове за COVID-19 не са много надеждни за изследване на деца

Бързите антигенни проби за Ковид-19 не са доста надеждни за проучване на деца. Tова е открито посредством изследване, представено от Ройтерс.

Твърди се, че този вид проучвания не дават отговор на критериите за акуратност, избрани от Световната здравна организация, от регулаторните органи в Съединени американски щати и Англия.

Анализирани са данни от 17 инспекции на бързи антигенни проби от откриватели на кьолнския Институт за качество и успеваемост в опазването на здравето, а в изследването са включени шест марки проби, като са взели участие повече от 6300 деца и младежи.

Всичките проучвания, без едно, са направени от подготвени чиновници. В съпоставяне с ПСР тестванията, антигенните не съумяват да открият вируса на Ковид-19 при 36 % от инфектираните деца, са установили учените.

При 20 % от подрастващите, проявяващи признаци на инфекцията, тестванията не са позитивни. При безсимптомните деца - 44 % от проучванията пропущат вируса. Едва към един % от тестванията са неправилно са разкрили вируса при дете, което в действителност не е било инфектирано.

Резултатите от анализите будят подозрения по отношение на успеваемостта на бързите антигенни проби, които всеобщо се употребяват в учебните заведения.

Данните от проучванията са оповестени в профилираното издание " Би Ем Джи евидънс - бейсд медисин ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР