Бърт Йънг, номинираният за Оскар актьор, който изигра Поли, грубиян,

...
Бърт Йънг, номинираният за Оскар актьор, който изигра Поли, грубиян,
Коментари Харесай

Бърт Йънг, най-известен като помощник на Роки във филмите Роки, почина на 83

Бърт Йънг, номинираният за Оскар артист, който изигра Поли, кавгаджия, мърморещ и мърморещ най-хубав другар, ъгъл мъж и шурей на Силвестър Сталоун във франчайза " Роки ", умря.

Йънг умря на 8 октомври в Лос Анджелис, сподели щерка му Ан Мореа Щайнгиезер пред The ​​New York Times в сряда. Не е посочена причина за гибелта. Той беше на 83.

Йънг имаше функции в известни филми и телевизионни излъчвания, в това число " Chinatown ", " Once Upon a Time in America " ​​и " Семейство Сопрано ".

Но той постоянно е бил най-известен с ролята на Поли Пенино в шест кино лентата " Роки ". Ниският, шкембест, оплешивяващ Йънг беше от вида артист, който постоянно изглеждаше да играе на междинна възраст, без значение от възрастта си.

Еволюция на „ Поли “   

Когато Поли се появява за първи път през 1976 година „ Роки “, той е сърдит, злословен опаковчик на месо, който е афектиран към сестра си Адриан (Талиа Шайър), с която споделя дребен апартамент във Филаделфия. Той упреква срамежливия, мирен Ейдриън, че в началото е отказал да отиде на среща за Деня на благодарността с неговия другар и сътрудник Роки Балбоа, и унищожава пуйка, която тя има във фурната.

Филмът се трансформира във феномен, оглавявайки боксофиса за годината и трансформирайки основния артист и сценарист Сталоун в звезда, който отдаде респект на Йънг в Instagram в сряда вечерта.

Заедно със фотография на двамата от снимачната площадка на първия филм, Сталоун написа „ ти беше необикновен човек и актьор, ще липсваш доста на мен и на света “.

" Роки " беше номиниран за 10 Оскара, в това число за най-хубава поддържаща мъжка роля за Млад. Печели три, в това число за най-хубав филм. Младият и сътрудник Бърджис Мередит, който също беше номиниран, загуби от Джейсън Робърдс в " Всички хора на президента ".

С напредването на филмите, Поули на Йънг омекна, както и самите продължения, и той се трансформира в тяхното комично облекчение. В „ Роки IV “ от 1985 година той препрограмира робот, който Роки му дава, в прислужник със секси глас, който го обожава.

Поли беше и безконечен черноглед, който непрекъснато беше уверен, че Роки ще бъде надвит от все по-плашещите си съперници. Изненадата му от издръжливостта на Роки провокира огромен смях.

„ Беше ужасно пътешестване и ме докара до публиката по страховит метод “, сподели Йънг в изявление през 2020 година за списание Celebrity Parents. „ Направих го жестоко момче с сензитивност. Той в действителност е бяла ружа, макар че крещи доста. “

Разнообразна кариера  

Роден и израснал в Куинс, Ню Йорк, Йънг служи в Корпуса на морската пехота, бие се като професионален боксьор и работи като разстилач на килими, преди да се заеме с актьорството, като учи с именития преподавател Лий Страсбърг в Actors Studio.

На сцената, във филми и по малкия екран той нормално играеше дребни яки момчета или мъже от работническата класа, които нямаха шанс.

В къса, само че запаметяваща се сцена в " Chinatown " от 1974 година той играе риболовец, който получава пристъп, когато частният детектив на Джак Никълсън Джейк Гитес му демонстрира фотоси, доказващи, че жена му му изневерява.

Йънг също се появява в гангстерския епос на режисьора Серджо Леоне от 1984 година „ Имало едно време в Америка “ с Робърт де Ниро, комедията от 1986 година „ Обратно на учебно заведение “ с Родни Данджърфийлд и жестоката драма от 1989 година „ Последен излаз “ до Бруклин “ с Дженифър Джейсън Лий.

В поразителна поява в трети сезон на „ Семейство Сопрано “ през 2001 година той играе Боби Бакалиери-старши, възрастен мафиот с рак на белите дробове, който прави един финален удар, преди пристъпът на кашлица да го накара да почине в автомобилна злополука.

Той взе участие като посетител в доста други телевизионни сериали, в това число „ M*A*S*H “, „ Miami Vice “ и „ The Equalizer “.

По-късно в живота си той се концентрира върху функции в театъра и изобразяване, занятие през целия живот, което води до изложения в галерии и продажби.

Съпругата му, с която са били 13 години, Глория, умря през 1974 година

Заедно с щерка си, Йънг е оживял от един внук и брат, Робърт.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР