Барселона започна с победа участието си на турнира International Champiobs

...
Барселона започна с победа участието си на турнира International Champiobs
Коментари Харесай

Барса надделя над Тотнъм с дузпи в мач с красиви голове и груби грешки

Барселона стартира с победа присъединяване си на шампионата " International Champiobs Cup ". Тази нощ каталунците надвиха с дузпи над Тотнъм в конфликта сред двата отбора на " Роуз Боул " в Калифорния. В постоянното време срещата завърши при резултат 2:2 откакто испанците поведоха с две попадени през първата част посредством Мунир Ел Хадади в 15-ата и Артур в 29-ата минута. След това обаче англичаните изравниха в границите на две минути през второто полувреме след извънредно груби неточности в защитата на противника. Първо Хеунг-Мин Сон понижи в 73-ата, а по-късно Нкуду изравни в 75-ата минута. Така се стигна до осъществяване на дузпи, където младоците от Барса демонстрираха по-здрави нерви и извършиха 5 от 5 точни изстрела, до момента в който Антъни Георгиу не съумя да преодолее Яспер Силесен от бялата точка и по този начин с 5:3 успеха отиде на сметката на блаугранас.

Първото полувреме не бе изключително вълнуващо, въпреки да паднаха два гола. С една от първите си по-добри офанзиви Барселона стигна до разкриване на резултата. В 15-ата минута Сержи Роберто центрира в наказателното поле, Рафиня Алкантара смъкна с глава към Мунир Ел Хадади, който също с глава бе прецизен за 1:0.

В 29-ата минута каталунците удвоиха преднината си. Артур получи пред наказателното поле, настройки си топката и с мощен шут я заби неспасяемо в сглобката на вратата за 2:0.

Тотнъм пък мъчно стигаше до голови положения, като само Кристиан Ериксен стреля рисково от фаул, само че Яспер Силесен избави.

Втората част предложи повече забавни моменти. В 52-ата минута удар от фаул на Ериксен се отби от гредата. След това в 58-ата минута Хеунг-Мин Сон насочи изстрел, който попадна в ръцете на Силесен.

В 66-ата минута събитията се придвижиха пред другата врата, където Малком стреля рисково по земя, само че вратаря избави.

В 73-ата минута отбраната на Барса работи извънредно неубедително при едно центриране отляво, няколко играчи не съумяха да изчистят и топката стигна до Сон, който без закъснение я прати във вратата.

Само две минути по-късно по доста еднакъв метод Тотнъм стигна и до равнене на резултата. Този път центриране отдясно внесе страхотна суматоха в защитата на каталунците, бранител почисти от голлинията, само че по-късно Нкуду бе прецизен за 2:2.

До края на мача англичаните бяха по-активният тим и насочиха няколко изстрела по посока на вратата на Силесен. В 85-ата минута обаче Барса можеше да стигне до триумфа, откакто Жан-Ив Табла навърза няколко играчи на противника и насочи мощен шут по земя, като кълбото профуча до гредата.

An entertaining evening at the @RoseBowlStadium, but it's Barcelona who come out on top on penalties. #SpursInUSA #ICC2018 pic.twitter.com/C9rBT7AWKZ
— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) July 29, 2018
Така спечелилият трябваше да бъде избран с дузпи. Футболистите на Барса вкараха и при петте си опита от бялата точка, до момента в който Георгиу не съумя да означи за Тотнъм и това се оказа съдбовно, като с 5:3 успеха отиде на сметката на каталунците.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР