Барселона взе важна победа в Ла Лига, след като надигра

...
Барселона взе важна победа в Ла Лига, след като надигра
Коментари Харесай

Жирона - Барселона 0:1: Каталунците водят с шест точки пред Реал в класирането на Ла Лига

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Барселона " взе значима победа в Ла Лига, откакто надигра " Жирона " с 1:0 като посетител в мач от 19-тия кръг. Единственото попадение в каталунското дерби вкара Педри, който беше прецизен 61-ата минута. Халфът се появи на терена наложително през първата част, заменяйки Усман Дембеле.

В отсъствието на Роберт Левандовски " Барселона " не сътвори толкоз голови положения пред вратата на " Жирона ", само че игра по-добре от противника си. За 90 минути домакините насочиха единствено един прецизен удар.

Тимът на Шави Ернандес към този момент е в серия от девет мача в шампионата без загуба. В тях каталунците приключиха наедно единствено един път. В класирането " Барселона " води с 6 т. пред " Реал " (Мадрид), който е с мач по-малко и в неделя приема " Реал сосиедад ".

 

Още настоящи спортни вести:

Байерн (Мюнхен) - Айнтрахт 1:1: Трето следващо тъждество за баварците в Бундеслигата

Байерн Мюнхен записа трето следващо тъждество в Бундеслигата след 1:1 вкъщи против Айнтрахт Франкфурт в мач от 18-ия кръг на немския шампионат.

Баварците поведоха в резултата с попадение на Лерой Сане в 34-а минута, само че гостите от Франкфурт изравниха посредством Коло Муани в 69-а минута. В края играчите на Юлиан Нагелсман упражниха напън в търсене на надвит гол, само че не съумяха да преодолеят добре подредената отбрана на Айнтрахт и ремито се резервира до края.

Байерн резервира лидерската позиция в класирането с 37 точки, само че към този момент има единствено една точка преднина пред втория Унион Берлин, който по-рано победи Херта с 2:0 в берлинското дерби. Айнтрахт остава пети с 32 точки.

 

Кремонезе - Интер 1:2: „ Нерадзурите “ се изкачиха на второто място в Серия А

Интер завоюва мъчно с 2:1 при гостуването на последния в класирането Кремонезе в мач от 20-ия кръг на италианската Серия А.

Аржентинският национал Лаутаро Мартинес вкара и двата гола за триумфа и " нерадзурите " се изкачиха на второ място в класирането на 10 точки след водача Наполи, който довечера приема Рома в дербито на кръга.

Съставът на Кремонезе, който към момента няма победа от началото на сезона, изненадващо поведе в резултата с първата си офанзива в 11-а минута, когато Давид Окереке бе прецизен с приказен удар в горния ляв ъгъл. Интер бързо се съвзе от шока и в 21-а минута Мартинес изравни.

През втората част Интер овладя самодейността и съумя да направи цялостен поврат. В 65-а минута още веднъж Лаутаро се разписа след асистенция на Един Джеко.

 

Академик (Пловдив) - Рилски състезател 78:79: 17-та поредна победа за тима от Самоков в НБЛ

Рилски състезател записа 17-а поредна победа от началото на постоянния сезон в Националната баскетболна лига за мъже. В среща от 18-ия кръг на шампионата отборът от Самоков победи Академик (Пловдив) със 79:78 (17:27, 24:19, 12:11, 26:21) като посетител в зала " Сила " и по този начин прекъсна серията от пет следващи триумфа на " студентите ".

По този метод Рилски състезател остава водач в класирането със 17 триумфа и без проваляне, до момента в който отборът, воден от Йордан Янков, заема 8-а позиция в подреждането с баланс от 6 победи и 10 загуби.

В началото на четвъртата четвърт Рилски състезател сподели по-ефективна игра в нахлуване, което разреши на водача в класирането да излезе напред в резултата при 67:62. Домакините, разчитайки на стрелбата от далечна отдалеченост, обърнаха до 71:70, само че в заключителните моменти по-добрата организация на гостите в отбрана се оказа основна, с цел да може Рилски състезател да се поздрави със 17-и следващ триумф от началото на сезона след крайното 79:78.

Най-резултатни за успеха на гостите бяха Димаджо Уигинс и Чавдар Костов с по 18 точки, а Деян Карамфилов се регистрира с 5 точки и 13 асистенции. За „ студентите “ Васил Бачев осъществя 16 точки, а 15 добави Александър Милов.

В идващия кръг Академик е хазаин на Спартак Плевен, до момента в който Рилски състезател гостува на Ямбол.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР