Барселона спечели важна битка извън терена - каталунците се сдобиха

...
Барселона спечели важна битка извън терена - каталунците се сдобиха
Коментари Харесай

Барселона наддаде ПСЖ и Манчестър Сити за талант на Аякс

" Барселона " завоюва значима борба отвън терена - каталунците се снабдиха с един от огромните гении на футбола, Франки де Йонг от " Аякс ".

Общата трансферна цена за халфа е 86 милиона евро. Барса би трябвало да заплати на холандския гранд 75 млн. и още 11 при избрани условия, свързани с достижения на клуба и Де Йонг.

Договорът на футболиста е за пет години и половина. За подписа на Франки " Барселона " надви против " Пари Сен Жермен ", " Манчестър Сити " и " Ювентус ". В последните месеци борбата за холандеца бе яростна, а в края на 2018-а се смяташе, че той е съвсем несъмнено попълнение на парижани.

21-годишният Де Йонг не е тъкмо артикул на фамозната академия на " Аякс ", само че там доразвил капацитета си. Той е притеглен през 2015 година от " Вилем II " и има 65 мача за клуба от Амстердам.

Полузащитникът ще доиграе сезона в " Аякс " и ще се причисли към " Барселона " през юни. Той е 20-ият холандец, който ще облече екипа на " блаугранас ".

А богатите клубове в Европа насочват финални старания към Матийс де Лихт, връстник и съотборник на Де Йонг. Скоро и той ще смени клуба. Към бранителя интерес имат същите клубове плюс " Реал " (Мадрид) и " Ливърпул ".

Засега се е твърди, че в " Барселона " са се отказали от универсалния защитник, а той е пред трансфер в " Манчестър Сити ". /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР