Барселона съобщи, че клубът е осигурил финансиране на стойност 1.45

...
Барселона съобщи, че клубът е осигурил финансиране на стойност 1.45
Коментари Харесай

"Барселона" е осигурил 1.45 милиарда евро за реконструкцията на "Камп ноу"

Барселона " заяви, че клубът е обезпечил финансиране на стойност 1.45 милиарда евро за реконструиране на стадион " Ноу камп ". Каталунците дълго време по плана, наименуван Espai Barca.

Клубът прибавя, че е подписал съглашение с 20 вложителя, измежду които Goldman Sachs и JP Morgan.

Испанският клуб ще изплаща парите на вложителите на прогресивни траншове - след пет, седем, девет, 20 и 24 години - с гъвкава конструкция, включваща гратисен интервал.

Това значи, че " Барселона " ще завърши изплащането на дълга шест години по-рано от авансово контрактуваното, откакто предоговори в началото 35-годишната договорка, утвърдена на референдум на членовете на клуба през 2021 година

" Клубът ще стартира да изплаща интервенцията след привършване на работата по стадиона, като употребява приходите, генерирани от " Спотифай Камп ноу ", които се чака да бъдат към 247 млн. евро ", обявиха от " Барселона " в изказване на формалния си уеб страница.

От клуба прибавиха, че през идващите дни ще проведат конференция, на която ще дадат повече детайлности за договорката за финансиране.

" Камп ноу " е най-големият футболен стадион в Европа и четвъртият по величина в света по потенциал, с 99 354 места. От " Барселона " обаче обявиха, че той към този момент не предлага пълноценно преживяване на почитателите в деня на мача.

Клубът пресмята, че обновеният стадион ще му разреши да генерира над 200 млн. евро спомагателни доходи годишно от спонсорство и права върху името, продажба на билети, кетъринг, ВИП ложи, срещи и събития.

Реконструкцията е предоставена на турската строителна компания Limak, като строителните работи ще стартират през юни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР