Барселона приема Реал Мадрид в поредното издание на Ел Класико,

...
Барселона приема Реал Мадрид в поредното издание на Ел Класико,
Коментари Харесай

ВРЕМЕ Е! Ел Класико се завръща на Камп Ноу

Барселона приема Реал Мадрид в следващото издание на Ел Класико, в което може да узакони купата си в Ла Лига. Голямото дерби от 26-ия кръг е през днешния ден от 22:00 часа българско време на стадион „ Камп Ноу “. 

Каталунците влизат в конфликта с удобен задатък от девет точки пред настоящия първенец на Испания и Европа. Възпитаниците на Шави Ернандес имат единствено четири неверни стъпки от началото на сезона в шампионата, като са позволили едвам осем попадения – форма на отбраната, която все още дава преимущество на „ блаугранас “ пред Кралския клуб, който е с 19 позволени гола. Барса загря за дуела на собствен терен с сложен, само че скъп триумф при визитата на негостоприемния „ Сан Мамес “ против Атлетик Билбао с 1:0. Победа против Реал на процедура ще постави и ефикасен завършек на борбата за купата през актуалната акция.

Играчите на Карло Анчелоти обаче са изпълнени със самочувствие, откакто през седмицата се класираха за четвъртфиналите в Шампионската лига. Първенците на планетата повалиха Ливърпул и в реванша сред двата отбора на „ Сантяго Бернабеу “, а жребият отреди конфликт с нов британски тим – Челси, в повтаряне на 1/4-финала сред двата състава от предишния сезон, когато „ белият балет “ се нуждаеше от продължения в реванша, с цел да отстрани съпротивата на „ сините “. Преди да надвие Ливърпул, Реал се оправи с други каталунски отбор – Еспаньол, с цел да спре серия от три поредни срещи без триумф във всички шампионати.

Двата испански гранда към този момент изиграха три дербита през този сезон. Мадридчани завоюваха семейството си на Барса с 3:1 в първия конфликт за състезание в испанската столица, само че по-късно изгубиха идващите две срещи – с 1:3 във финала за Суперкупата на страната, и с 0:1 вкъщи в първи полуфинал от Купата на Краля. Реваншът от последните четири в конкуренцията е на 5 април в дома на каталунците. Реал Мадрид води в статистиката на формалните мачове посред им със 101 на 99 победи, при 52 равенства. Барселона има преимущество при включване на другарските срещи – 119 на 105, при 62 ремита.

Лидерът в подреждането ще бъде без двама съществени футболисти заради травми – Усман Дембеле и Педри. Реал няма да може да разчита на Давид Алаба, който е с мускулен проблем. Главен арбитър на неделното Ел Класико е Рикардо де Бургос Бенгоетчеа. Арбитърът свири и финала за Суперкупата, извоюван от Барса с 3:1. На ВАР-а ще оперира Сесар Сото Градо.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР