Барселона победи с 3:2 при гостуването си на Атлетик (Билбао)

...
Барселона победи с 3:2 при гостуването си на Атлетик (Билбао)
Коментари Харесай

Меси отново герой за Барселона

Барселона победи с 3:2 при гостуването си на Атлетик (Билбао) в отсрочен мач от втория кръг на Ла Лига и се изкачи до третата позиция във краткотрайното класиране. Лионел Меси (38, 68) се разигра и вкара два от головете за триумфа, а също така на два пъти прати топката в страничните греди. Педри (14) бе дал задатък на каталунците, а попаденията за баските осъществиха Иняки Уилямс (3) и Икер Муниан (90).

Домакините започнаха мача великолепно и поведоха още в 3-ата минута, когато Иняки Уилямс бе изведен от Раул Гарсия самичък против вратаря Марк-Андре тер Щеген и не сгреши за 1:0.

След гола гостите превключиха на високи обороти и натиснаха. Вратарят Унай Симон отрази хубави удари на Сержиньо Дест и Усман Дембеле, само че бе беззащитен в 14-ата минута, когато Педри вкара с глава за 1:1 след пас на Френки де Йонг. Последваха пропуски на Жорди Алба и Дембеле, с цел да се стигне до 38-ата минута, в която Педри комбинира с Лионел Меси и аржентинецът направи обрата цялостен.

В началото на втората част домакините пробваха да отвърнат, само че в 49-ата минута Унай Венседор не съумя да преодолее Тер Щеген. Две минути по-късно за малко Атлетик да изравни, само че по знамение топката мина около вратата след допиране на Уилямс.

В 59-та минута Меси получи топката от Дембеле на границата на наказателното поле и шутира, само че топката срещна страничната греда. Три минути по-късно Меси направи двойно подаване с Антоан Гризман и усили задатъка на каталунците. Аржентинецът се размина с хеттрик в 72-ата минута, когато след него удар топката се удари в лявата греда.

Към края Антоан Гризман можеше да означи, само че не затрудни Унай Симон, а в последната 90-а минута Икер Муниаин оформи крайния резултат.

След триумфа отборът на Роналд Куман излезе трети с 31 точки. Баските остават девети с 21 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР