Барселона няма да бъде дестабилизирана от евентуална конфронтация между Лионел

...
Барселона няма да бъде дестабилизирана от евентуална конфронтация между Лионел
Коментари Харесай

Сетиен: Критиките на Меси към Абидал няма да повлияят на Барса

Барселона няма да бъде дестабилизирана от възможна борба сред Лионел Меси и спортният шеф Ерик Абидал, твърди старши треньорът Кике Сетиен.

Аржентинският талант разкритикува някогашния си съотборник Абидал, защото последният упрекна индиректно играчите за уволнението на Ернесто Валверде. Това не се хареса на Меси, който го прикани да назове имена на футболисти, които не са се раздавали до дъно и управлението също да поеме отговорност.

Сетиен съобщи, че е приказвал с играчите за това към минута и че те са загрижени единствено за идните мачове, започвайки от четвъртфиналния конфликт от Купата на Краля против Атлетик Билбао на 6 февруари.

„ Ще направя всичко, с цел да подсигурявам това да не се отрази на тима. Всичко, което ме интересува, е утрешния дуел и задължението ни да преминем към идващия кръг. Не мога да управлявам нищо друго и няма да си прахосвам силата “, сподели Сетиен на днешната конференция преди утрешния мач с баските на „ Сан Мамес ”.

„ Тази обстановка не ме визира. Всичко, което мога да направя, е да дам на играчите нужните принадлежности, с цел да се възползват оптимално от гения си. Всеки един клуб има своите проблеми, само че има неща, които не мога да управлявам, тъй че, апелирам ви, дано приказваме единствено за футбол “, добави новият ментор на каталунците.

Критиката на Меси към Абидал пристигна в същия ден, когато Барса научи, че Усман Дембеле ще пропусне останалата част от сезона по-късно травма. Липсата и на Луис Суарес значи нова порция проблеми за първенците на Испания в атакуващ проект. Сетиен съобщи, че е по-загрижен за травмата на Дембеле, в сравнение с за размишленията на Меси в обществените медии, като добави, че голмайстор №1 в историята на клуба е в положително въодушевление и няма потребност да му се припомня за неговите отговорности.

„ Разбира се, че имам вяра в неговата мотивация. Той се усмихва, наподобява добре и обича да идва тук да тренира. Той е същият като през вчерашния ден или предния ден “, добави Сетиен. „ Меси има задоволително опит и качества да знае какво би трябвало да прави. Няма да влизам в живота му или в нечий различен. Не съм татко на нито един от тези играчи. Всичко, което би трябвало да направя, е да ги упражнявам. Останалото не е част от работата ми “, приключи 61-годишният експерт. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР