Барселона не допусна никаква изненада се класира безпроблемно на 1/4-финалите

...
Барселона не допусна никаква изненада се класира безпроблемно на 1/4-финалите
Коментари Харесай

"Барселона" стигна леко до 1/4-финал с "Байерн"

" Барселона " не позволи никаква изненада се класира безпроблемно на 1/4-финалите в Шампионската лига, откакто победи с 3:1 " Наполи " на " Камп Ноу " в 1/8-финал-реванш. Първият дуел в Неапол, на 25 февруари, бе приключил 1:1.

Каталунците демонстрираха още веднъж ентусиазъм, както и при завършека на сезона в Ла Лига (5:0 над " Алавес " ), въпреки че против " Наполи " не играха контузените Усман Дембеле и Самуел Юмтити, и осъдените Артуро Видал и Серхио Бускетс.

Френският бранител Клеман Ленгле откри за " Барса " в 10-ата мин. с глава след осъществяване на корнер от страна на Иван Ракитич. Гостите имаха искания, че при попадението Ленгле е фаулирал немския халф Диего Деме, само че след интервенция на видео помощник рефер (VAR) голът бе зачетен. Системата се намеси и в интерес на " Наполи ", като анулира гол на Лионел Меси в 30-ата мин. Преди това аржентинецът към този момент бе съумял да вкара постоянно - в 23-ата мин., откакто съумя да се пребори за топката и да означи сред няколко противници. Така той към този момент има голове против 35 разнообразни тима в Шампионската лига, което е връх.

В 39-ата мин. VAR още веднъж излезе на напред във времето и след консултация бе отсъдена дузпа за " Барселона " - за нарушаване на Калиду Кулибали против Меси. Зад топката застана Луис Суарес и резултатът стана 3:0. Точно преди почивката отново се стигна до разглеждане на противоречива обстановка и бе решено, че има дузпа за " Наполи ". Лоренцо Инсиние понижи и в действителност означи последното попадение в реванша. До края от " Наполи " пробваха няколко удара, анулиран бе и гол на Аркадиуш Милик в 81-ата мин., само че резултатът не бе изменен.

Така на 1/4-финалите " Барселона " ще срещне в петък " Байерн ", който не позволи никаква изненада и победи още веднъж с три гола разлика " Челси " - 4:1 в Мюнхен (първият мач бе извоюван от германците с 3:0). Две попадения вкара Роберт Левандовски - в 10-ата мин. от дузпа и в 84-ата, а по един път бяха точни Иван Перишич в 24-ата мин. и Корентен Толисо в 76-ата. Почетния гол за " Челси " бе дело на Тами Ейбрахам в 44-ата мин.

 

 

 

 

 

 

 

1/4-ФИНАЛИ (12-15 август)

(4) " Аталанта " - " Пари Сен Жермен "

(2) Република България (Лайпциг) - " Атлетико " (Мадрид)

(3) " Барселона " - " Байерн " (Мюнхен)

(1) " Манчестър Сити " - " Олимпик " (Лион)

 

1/2-ФИНАЛИ (18-19 август)

(Б) Победител 2 - Победител 4

(А) Победител 1 - Победител 3

 

ФИНАЛ (23 август)

Победител Б - Победител А

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР