Барселона направи нова крачка към титлата в Ла Лига. Каталунците

...
Барселона направи нова крачка към титлата в Ла Лига. Каталунците
Коментари Харесай

Барселона удържа Виляреал и направи нова крачка към голямата цел

Барселона направи нова крачка към купата в Ла Лига. Каталунците победиха с 1:0 като посетител Виляреал. Срещата беше от 21-ия кръг на шампионата. Единственото попадение на " Ла Серамика " вкара Педри, който се разписа в 18-ата минута. В края на срещата гол на домакините беше анулиран поради засада, а в последните секунди те желаеха дузпа за игра с ръка. 

С триумфа " блаугранас " към този момент има 11 точки задатък пред втория Реал Мадрид. " Белите " обаче са с мач по-малко. Виляреал заема 8-о място с 31 точки. 

Първата добра опция в мача се откри пред Роберт Левандовски. Нападателят получи извеждащ пас от Педри, напредна с топката и останал самичък против Пепе Рейна насочи удар, само че вратарят избави. 

В 18-ата минута каталунците поведоха. Рафиня откри Педри пред наказателното поле, който чукна към Роберт Левандовски, а той с едно допиране го изведе на стрелкова позиция и испанският национал не сбърка - 0:1. Малко по-късно Рафиня опита да изненада Рейна от директен свободен удар, само че топката мина около вратата. 

В 26-ата минута Левандовски се освободи от Торес, откри кулоар за удар и шутира от към 10-11 метра, само че Рейна съумя да избие. В 34-ата минута Франсес Коклен получи тежка травма и беше изнесен на носилка, а на негово място влезе Саму Чуквуезе.

В продължението на първата част Жул Кунде сбърка и Моралес се озова самичък против Тер Стеген. Нападателят напредна и потърси близкия ъгъл, само че ударът му беше неакуратен.  

В началото на втората част Левандовски засече центриране на Алехандро Балде отляво, само че стреля над вратата. В 52-ата минута шут на Йереми Пино беше блокиран от състезател на Барселона. След осъществяването на корнера още веднъж Пино нанесе удар, само че не откри очертанията на вратата. 

В 60-ата минута домакините проведоха страхотна офанзива през центъра. Дани Парехо опита да изведе Пино самичък против Тер Стеген, само че Араухо в последния миг съумя да избие. Три минути по-късно Рафиня с отлично отиграване откри Левандовски, а той прокара топката сред краката на Торес, с цел да изведе бразилеца на стрелкова позиция. Крилото обаче насочи удар около вратата. 

Атаките към двете порти не спираха в тези минути и малко по-късно Алекс Баена насочи удар над вратата на Тер Стеген. 

В 90-ата минута гол на Виляреал беше анулиран поради засада. Чуквуезе проби отдясно и подаде към Пино, който го изведе самичък против Тер Стеген. Нигериецът прати топката във вратата, само че попадението не беше прието, защото Пино се намираше зад защитата на каталунците. 

В продължението на мача Левандовски насочи тежък удар, който Рейна съумя да избави. В последните секунди домакините желаеха игра с ръка в наказателното поле на Кристенсен, само че такава не беше отсъдена. 

Виляреал - Барселона 0:1

0:1 Педри (18)

Виляреал : Рейна, Фойт, Албиол, Торес, Морено, Коклен, Капу, Парехо, Баена, Пино, Моралес

Барселона : Тер Стеген, Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Де Йонг, Кесие, Педри, Гави, Рафиня, Левандовски
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР