Барселона има преднина от 16 точки пред Реал Мадрид в

...
Барселона има преднина от 16 точки пред Реал Мадрид в
Коментари Харесай

16 разлики, които обясняват изоставането на Реал от Барселона

Барселона има преднина от 16 точки пред Реал Мадрид в класирането на Примера дивисион, а разликата може да нарасне, в случай че „ блаугранас “ завоюва своето посещение на Реал Сосиедад на „ Аноета “ от 19-ия кръг на испанското състезание, откакто „ белия балет “ отстъпи с 0:1 при семейството си на Виляреал. Каталунците са водач в класирането с 48 точки, до момента в който „ кралете “ са четвърти с 32 точки.

Вестник „ Marca “ разказва 16-те аргументи за изоставането на Реал Мадрид от Барселона.

1. Тер Стеген против Кейлор Навас

С изявите си от началото на сезона Марк-Андре тер Стеген се подреди измежду най-хубавите вратари в света. Той колекционира избавяне след избавяне във всеки един мач. Кейлор сподели своенравие в изявите си. Костариканецът бе отвън игра за прочут интервал от време, защото страдаше от травма. Не инцидентно Реал Мадрид се насочи към привличането на Кепа Арисабалага от Атлетик Билбао. Тер Стеген е позволил единствено седем гола в Примера дивисион от началото на сезона, което прави по 0,39 на мач. За сметка на това Кейлор е позволил 10 гола, което прави по гол на мача. Реал Мадрид общо е инкасирал 16 гола.

2. Централните бранители - проблеми или решения

Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е заставен при отсъствието на Серхио Рамос и Рафаел Варан да прибягва до услугите на Начо Фернандес като централен бранител. Изявите на Хесус Вайехо са извънредно лимитирани поради разнообразни аргументи. Рамос и Варан не са непрекъснати в изявите си, което не оказва помощ на Реал Мадрид. Точно противоположното се случва в Барселона – Жерар Пике и Самюел Умтити бяха непоколебими титуляри до травмата на френския футболист. Масчерано и Вермален са постоянни в изявите си, когато получат опция да играят.

3. Представянето на крайните бранители

Моментите на Марсело и Жорди Алба от началото на сезона ясно показват наклонността в представянето на Барселона и Реал Мадрид. Бразилецът е доста остро подложен на критика поради представянето си от началото на акцията. Асистенциите направени от бековете на Барселона от началото на сезона са 11, до момента в който тези на Реал Мадрид имат единствено 1 на своята сметка.

4. План „ Б “

Първенството е дълго и футболистите, които се появяват в игра от аварийна пейка могат да имат значително значение за печеленето на точки. Срещу Хетафе, Барселона завоюва след голове на влезлите от аварийна пейка Денис Суарес и Паулиньо. Пако Алкасер вкара два гола против Севиля. В същото време аварийният проект за Зидан изчезна. Единствено Дани Себайос имаше значителен принос за успеха против Алавес с двата гола, които означи. План „ Б “ за Зидан не работи, нито когато има ротации, нито когато футболистите се появяват от пейката.

5. Зидан и Валверде

Валверде е приятелското лице на Барселона. Той съумя да вдигне депресирания си тим през август и да построи това негово лице на безапелационен водач в Ла Лига. В същото време Зидан е все по сърдит. Той бе сърдит на въпросите за селекция и изрично съобщи, че не се нуждае от нов вратар. Той е отговорникът за пропадането на Реал Мадрид и за момента не е взел никакви решения, с цел да промени динамичността.

6. Отбелязаните голове

Бензема е отбелязал два гола, Кристиано – 4, Гарет Бейл – 4. В същото време Лионел Меси е с 16, а Луис Суарес с 11. Барселона е отбелязал 48 гола, а Реал Мадрид едвам 32. В Европа има 22 тима, които са отбелязали повече попадения за състезание от „ белия балет “.

7. Кристиано Роналдо против Лионе Меси

Кристиано Роналдо завоюва за пети път „ Златната топка “, само че представянето му от началото на сезона е надалеч от познатото. Лионел Меси за сметка на това е във вихъра си. Представянето на двамата извънредно тъкмо демонстрира и разликата от 16 точки сред Барселона и Реал Мадрид.

8. Приносът на новите попълнения

Новите попълнения в Реал Мадрид не получават доверието на Зинедин Зидан и в по-голямата част от мачовете се намират на аварийна пейка. Редки са ротациите и то най-вече за Купата на Краля. За сметка на това Валверде съумя да вкара Семедо и Паулиньо в своя състав.

9. Машинното поделение

Един от проблемите на Реал Мадрид е в машинното поделение, където се ражда футболът. Представянето на Модрич и Кроос не е по никакъв начин приемливо. Може би е въпрос на прохлада или не, само че е реалност, че хърватинът и германецът не са тези от предходната година. От друга страна Бускетс възвърне най-хубавата си версия.

10.Глад

„ Реал Мадрид би трябвало да възвърне глада и духа си на тим, който не е спечелил нищо “, разяснява ветеранът Алваро Бенито. Може би става въпрос на цялостен корем и Реал Мадрид се е наситил след триумфа през последните две години в Шампионска лига.

11.Загуби, които не се отразиха

Барселона загуби Самюел Умтити, само че неговото неявяване остана неусетно, защото бе сменен по съвършен метод от Томас Вермален. Отсъствията на Серхи Роберто, Жорди Алба, Луис Суарес и даже на Усман Дембеле не се отразиха на играта на Барселона. За сметка на това Реал Мадрид бе без Кристиано Роналдо в първите четири мача от сезона и направи две равенства. Липсата на Гарет Бейл, Даниел Карвахал и Серхио Рамос също се отразиха отрицателно на „ белия балет “.

12. Бернабеу против Камп Ноу

Единствено Селта съумя да отмъкне нещо при посещение на „ Камп Ноу “ от началото на сезона. За сметка на това Бетис, Барселона и Виляреал завоюваха на „ Сантиаго Бернабеу “, а Валенсия и Леванте стигнаха до равенства в дома на Реал Мадрид.

13. С и без потиснатост

Самият Кристиано сподели, че Реал Мадрид е по-силен с Алваро Мората, Пепе и Хамес Родригес. Португалецът е безапелационен, че актуалният състав на „ белия балет “ е по-слаб спрямо този от предходната година. За сметка на това в Барселона към този момент никой не си спомня за Неймар.

14. Пълният против празният стадион

Статистиката демонстрира, че „ Камп Ноу “ от началото на сезона е по-пълен от „ Сантиаго Бернабеу “. За последно домът на Реал Мадрид се изпълни при загубата в Ел Класико. Въпреки извоюваните титли, „ Бернабеу “ е по-празен от „ Камп Ноу “.

15. Ел Класико

Ел Класико постоянно значи +6 точки за спечелилия – в тази ситуация Барселона. Това с трите точки за спечелилия плюс трите точки, които Реал Мадрид не съумя да завоюва. Този мач бе от значително значение. Разликата можеше да бъде понижена на 8 точки, а Реал Мадрид щеше да бъде с един мач в ресурс и потенциало закъснение на единствено 5 точки. Вместо това Барселона завоюва и отвори разлика от 14 точки. Мач, който остави доста пукнатини в Реал Мадрид и изстреля Барселона.

16. Реал Мадрид отвън битката за купата

В последна сметка Реал Мадрид изостава с 16 точки от Барселона, а разликата може да нарасне.

Статистиката: Реал е в невиждана рецесия

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР